Latest News

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Φόβοι για νέα σύρραξη στη Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς [ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΚΟΝΕΣ]


Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ...να κάνει λόγο για προληπτικό χτύπημα κατά παλαιστινιακών φατριών που φέρονται να σχεδιάζουν επιθέσεις με ρουκέτες κατά της χώρας. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. 

Παλαιστινιακές Αρχές αναφέρουν πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άτομα και άλλοι 55 τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών είναι και ένας διοικητής του Ισλαμικού Τζιχάντ, ο Tayseer Jabari, αλλά και ένα κοριτσάκι 8 ετών.  

Φόβοι για νέα σύρραξη στη Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε ο στρατός της χώρας του διεξήγαγε μια επιχείρηση «κατά μιας άμεσης απειλής» μετά τα πλήγματα που είχαν στόχο την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση.

«Το Ισραήλ διεξήγαγε αντιτρομοκρατική επιχείρηση ακριβείας εναντίον μιας άμεσης απειλής», δήλωσε ο Λαμπίντ στην τηλεόραση. «To Ισλαμικό Τζιχάντ είναι ένα υποκατάστατο του Ιράν που θέλει να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ και να σκοτώσει αθώους Ισραηλινούς. Θα κάνουμε όλα όσα πρέπει για να υπερασπιστούμε τον λαό μας».

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 19 μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ σε εφόδους που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φόβοι για νέα σύρραξη στη Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ισλαμικό Τζιχάντ και Χαμάς, που ελέγχουν τη Λωρίδα της Γάζας, υποσχέθηκαν απάντηση στην επίθεση, προκαλώντας φόβους για άλλη μία σύρραξη - την τέταρτη - στην περιοχή από το 2008. Η πρώτη οργάνωση, δε, προειδοποίησε την άλλη πλευρά για αντιπαράθεση χωρίς όρια και κάλεσε τους αμάχους να μετακινηθούν σε καταφύγια. 

Ήδη έχουν εκτοξευτεί τουλάχιστον 160 ρουκέτες προς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. Οι περισσότεροι εξ αυτών αναχαιτίστηκαν ενώ κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά καθώς πήγαιναν στα καταφύγια.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι ισραηλινές δυνάμεις εκκαθάρισαν περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, προετοιμάζοντας πιθανά αντίποινα για τη σύλληψη του διοικητή του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Δυτική Όχθη. 

Πρόκειται για ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα μέλη και παρότι δεν είχαν υπάρξει αντίποινα, η ομάδα είχε ζητήσει αποδείξεις πως δεν είχε υποστεί κακομεταχείριση, αλλά και απαιτούσε απελευθέρωση αρκετών κρατουμένων και τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας.

Ισχυρή ισραηλινή δύναμη και τεθωρακισμένα μετακινήθηκαν πλησίον της Λωρίδας το απόγευμα της Παρασκευής. 

Φόβοι για νέα σύρραξη στη Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς