Latest News

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

O Banksy ανακηρύχθηκε επίτιμος καθηγητής πανεπιστημίου, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος είναι

 
Αν και η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη, ο Banksy είναι πλέον, εκτός από street artist και… φαρσέρ σε δημοπρασίες... επίτιμος καθηγητής βρετανικού πανεπιστημίου.

Το University for the Creative Arts (Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών) στην Αγγλία ανακοίνωσε τα σχέδιά του να ανακηρύξει τον εμβληματικό Βρετανό καλλιτέχνη επίτιμο καθηγητή σε αναγνώριση των ανθρωπιστικών του προσπαθειών και του αντίκτυπου που έχει στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή.

Ο τίτλος είναι απλώς συμβολικός. Η ταυτότητα του Banksy παραμένει μυστήριο. Ως εκ τούτου, δεν θα παραστεί στην απονομή του τίτλου του επίτιμου καθηγητή, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουλίου στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των σπουδαστών του Πανεπιστημίου.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου διευκρίνισε ότι ο Banksy δεν έχει μοιραστεί ευθέως τις σκέψεις του σχετικά με την τιμητική διάκριση, αλλά την αποδέχτηκε.

Το UCA θέλησε να εμπνεύσει τους σημερινούς και μελλοντικούς σπουδαστές του μέσω μιας δημιουργικής μορφής που «χρησιμοποιεί τα ταλέντα του για να διαταράξει το status quo, ενώ μας προκαλεί όλους να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα βασικά ζητήματα της εποχής μας: πόλεμος και ειρήνη, ανισότητα και ρόλος της τέχνης ως όχημα κοινωνικής έκφρασης» δήλωσε ο πρόεδρος και αντιπρύτανης του UCA Μπασίρ Μαχούλ.