Latest News

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Σεντάτ Πεκέρ: Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος βγάζει «στη φόρα» συνομιλία του με το δεξί χέρι του Ερντογάν

 Ξαναχτυπά ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, που είχε προκαλέσει ταραχή στην Τουρκία με τις... αποκαλύψεις του.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor ο καταδικασμένος μαφιόζος και πρώην σύμμαχος του Τούρκου προέδρου, δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα μία τηλεφωνική συνομιλία την οποία είχε με το δεξί χέρι του Ερντογάν, στην οποία ο τελευταίος ζητούσε από τον Πεκέρ να αναβάλει την δημοσίευση νέων αποκαλυπτικών βίντεο στο YouTube, μέχρι να συναντήσει ο Ερντογάν τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Ο Πεκέρ ανέφερε ότι είχε συμφωνήσει με το αίτημα. Σύμφωνα με το Nordic Monitor, τον Μάιο του 2021 ο Πεκέρ ανακοίνωσε σε ένα βίντεο στο YouTube, που προβλήθηκε πάνω από 10 εκατομμύρια φορές, ότι θα δημοσιεύσει ντοκουμέντα για τον Ερντογάν, τον οποίο αποκαλούσε «Αδελφό Ταγίπ» και ότι θα αποκάλυπτε τη σχέση του μαζί του καθώς και τις έκνομες ενέργειες που έκανε μετά από εντολή του. Δεν τα έδωσε ωστόσο στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα βίντεο δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ επειδή φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι διέδιδαν προπαγάνδα ότι θα αποδυναμώσει τον Ερντογάν πριν από τη συνάντηση με τον Μπάιντεν, υποσχόμενος να μοιραστεί τα επίμαχα βίντεο μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, δεν τα έχει κυκλοφορήσει ακόμη, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση.

Ο Πεκέρ, ο οποίος μένει στο Ντουμπάι, είπε ότι οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τον έχουν περιορίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαγορεύοντάς του, μεταξύ άλλων, να δημοσιεύει βίντεο.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, ο Πεκέρ αποκάλυψε αργότερα ότι το «δεξί χέρι» του Ερντογάν, που του είχε τηλεφωνήσει, ήταν ο πολιτικός Μετίν Κιουλούνκ. Ο Κιουλούνκ φέρεται να ζήτησε από τον Πεκέρ να «ενεργήσει υπεύθυνα», αφού «εργάζεται για το κράτος εδώ και 30 χρόνια» – κάτι που έχει πολλάκις ισχυριστεί για τον εαυτό του ο μαφιόζος.

Η επίμαχη συνομιλία

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πεκέρ παραβίασε την απαγόρευση δημοσίευσης στα social media που του έχει επιβληθεί και κοινοποίησε μέρος της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Κιουλούνκ σε έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Twitter που παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί. Από την οθόνη του τηλεφώνου φαίνεται ότι ο Κιουλούνκ κάλεσε τον Πεκέρ στο τηλέφωνο του γαμπρού του.

Ο έμπιστος του Τούρκου προέδρου ισχυρίζεται στην ηχογράφηση ότι ο Μπάιντεν και οι δυτικές χώρες επιτίθενται στον Ερντογάν, καθώς και ότι η CIA εργάζεται για να φέρει τον Τούρκο πρόεδρο σε δύσκολη θέση. Ο Πεκέρ απαντά ότι οι αδικίες που ισχυρίζεται ότι έγιναν στον ίδιο και την οικογένειά του δεν έχουν καμία σχέση με τη CIA ή τον Μπάιντεν.

Ο Πεκέρ ζητά επίσης από τον Κιουλούνκ να μεταφέρει ένα μήνυμα στον Σερχάτ, μεγαλύτερο αδερφό του γαμπρού του Ερντογάν και πρώην υπουργού, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Ο Σερχάτ Αλμπαϊράκ είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Ο Πεκέρ λέει στον Κιουλούνκ να θυμίσει στον Αλμπαϊράκ τι συνέβη στον Φεϊζί Ισμπασαράν, πρώην βουλευτή που είχε κατηγορηθεί για προσβολή της οικογένειας του Ερντογάν και ξυλοκοπήθηκε στην είσοδο του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, από εντεταλμένο του Πεκέρ.