Latest News

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Επίδαυρος: Νέα διαμαρτυρία με πανό κατά Λιγνάδη και παρέμβαση ΣΕΗ

 Θέατρο διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε, το βράδυ του Σαββάτου, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου όπου ...παιζόταν η παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου υπό τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά. 

Λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, μια ομάδα θεατών ξετύλιξε ένα μεγάλο πανό με μόλις δύο λέξεις: «Βιαστής είναι». Η συγκεκριμένη παρέμβαση -που ακολούθησε εκείνη στην πρεμιέρα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας- προκάλεσε το χειροκρότημα πολλών θεατών. 

Διαβάστηκε επιστολή του ΣΕΗ

Μετά το τέλος της παράστασης και την υπόκλιση ηθοποιών και συντελεστών, ο ηθοποιός Αινείας Τσαμάτης, βγήκε στη σκηνή και διάβασε την επιστολή του ΣΕΗ για τον Δημήτρη Λιγνάδη. «Από τις 13 Ιουλίου που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, είμαστε εκτεθειμένοι. Εκτεθειμένοι σε μία χώρα που, ανεχόμενοι τέτοιες αποφάσεις, καταπατά το αυτονόητο δικαίωμά μας στην αλήθεια και το δίκιο, τα σώματά μας και την κοινή λογική» ανέφερε ο ηθοποιός, διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΣΕΗ. 

«Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος για δύο βιασμούς να παραμείνει στη φυλακή» κατέληξε η ανακοίνωση που ζήτησε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης για τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Σημειώνεται πως οι Πέρσες του Αισχύλου ήταν η τελευταία παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο, πριν από τρία χρόνια, σε μια επετειακή παράσταση για τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, όπου κατά την υπόκλισή του τότε, είχε σκύψει και φιλήσει ένα ομοίωμα του Παρθενώνα.