Latest News

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ο Έλον Μασκ «παγώνει» την εξαγορά του Twitter- Η ανάρτησή του [ΕΙΚΟΝΑ]

 Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την προσπάθειά του να εξαγοράσει το Twitter, λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση... της πλατφόρμας. 

«Η συμφωνία του Twitter είναι προσωρινά σε αναμονή, εν αναμονή των λεπτομερειών που υποστηρίζουν τους υπολογισμούς ότι οι spam/ fake λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν όντως κάτω από το 5% των χρηστών», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα ο δισεκατομμυριούχος. 

Στην ανάρτησή του ο Έλον Μασκ επισύναψε δημοσίευμα του Reuters, σχετικά με την πρόσφατη εκτίμηση του Twitter για τους ψεύτικους λογαριασμούς. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι fake ή spam λογαριασμοί στην πλατφόρμα αντιπροσώπευαν κάτω από το 5% των καθημερινά ενεργά χρηστών του Twitter το πρώτο τρίμηνο του χρόνου. 

Η εκτίμηση αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ- πάντα μέσω Twitter- ότι μία από τις πρώτες προτεραιότητές του θα είναι να αφαιρεθούν τα «spam bots» από την πλατφόρμα.  

Η μετοχή του Twitter κατέγραψε βουτιά, στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, κατά 17,7% μετά την ανάρτηση, στα 37,10 δολάρια. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τη στιγμή που ο Μασκ αποκάλυψε το μερίδιό του στην εταιρεία- στις αρχές Απριλίου- και στη συνέχεια έκανε την «καλύτερη και τελική» προσφορά του να την αγοράσει για 54,20 δολάρια ανά μετοχή.