Latest News

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

TikTok: Νεκρό 10χρονο κορίτσι μετά από «Blackout Challenge» - Μήνυση στην πλατφόρμα κατέθεσαν οι γονείς

Η οικογένεια ενός 10χρονου κοριτσιού που πνίγηκε μέχρι θανάτου στο πλαίσιο ενός challenge του TikTok κατέθεσε μήνυση κατά της πλατφόρμας για αμέλεια και... «ελαττωματικό σχεδιασμό». 

Ο λόγος για τη 10χρονη Νίλα Άντερσον από τη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών την οποία βρήκε αναίσθητη η μαμά της στη ντουλάπα της στις 7 Δεκεμβρίου. Το παιδί κρεμάστηκε, σύμφωνα με τη μήνυση, από έναν ιμάντα τσάντας αφού είδε βίντεο που αφορά το λεγόμενο «blackout challenge» (πρόκληση συσκότισης). 

Το challenge φέρεται να ενθαρρύνει τους χρήστες να ασφυκτιούν μέχρι λιποθυμίας και στη συνέχεια να ανακτήσουν τις αισθήσεις τους μπροστά στην κάμερα.

Η μητέρα του παιδιού λέει ότι η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τον θάνατό του, επειδή το εν λόγω περιεχόμενο της παρουσιάστηκε στο for you page της. 

Το 10χρονο κορίτσι δοκίμασε το challenge στην ντουλάπα της μαμάς της ενώ αυτή ήταν στον κάτω όροφο του σπιτιού. Ανάλυση του τηλεφώνου του παιδιού έδειξε ότι η εφαρμογή ήταν σε χρήση εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με τους δικηγόρους της μητέρας. 

Πέρυσι, ένα 12χρονο αγόρι πέθανε αφού χρησιμοποίησε ένα κορδόνι για να πνιγεί εμπνεόμενο από το ίδιο challenge.