Latest News

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

New York Times: Οι ΗΠΑ βοηθούν τους Ουκρανούς να σκοτώνουν Ρώσους στρατηγούς

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν πληροφορίες που επέτρεψαν στους Ουκρανούς να στοχοποιήσουν και να σκοτώσουν πολλούς από τους Ρώσους στρατηγούς που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο... σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται δημοσίευμα των New York Times. 

Όπως έχουν αναφέρει Ουκρανοί αξιωματούχοι, στον πόλεμο της Ουκρανίας έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα 12 Ρώσοι στρατηγοί, πράγμα που έχει εκπλήξει τους στρατιωτικούς αναλυτές. 

Στο νούμερο αυτό, καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η αμερικανική προσπάθεια να παράσχει πληροφορίες του πεδίου της μάχης σε πραγματικό χρόνο στην Ουκρανία. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν επίσης τις αναμενόμενες κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων που προέκυψαν από αμερικανικές εκτιμήσεις για την περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Πάντως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να διευκρινίσουν πόσοι ακριβώς στρατηγοί είχαν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα της βοήθειας των ΗΠΑ.

Η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στο Κίεβο και την Ουάσιγκτον αποτελεί μέρος της αυξανόμενης στρατιωτικής βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ουκρανία που περιλαμβάνει βαρύτερα όπλα και δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προς τους Ουκρανούς φαίνεται πως έχει αποφασιστική επίδραση στο πεδίο της μάχης, με τον πόλεμο να συνεχίζει πλέον για πάνω από δύο μήνες.