Latest News

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Στο νοσοκομείο ο νικητής του Giro d’ Italia- Τραυματίστηκε στο μάτι από φελλό σαμπάνιας [ΒΙΝΤΕΟ]

 Η χαρά της νίκης μετατράπηκε σε απόγνωση για τον ποδηλάτη Biniam Girmay, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Giro d’Italia μετά την... ιστορική του νίκη.

Ο 22χρονος από την Ερυθραία έγινε ο πρώτος μαύρος Αφρικανός αναβάτης που κέρδισε αγώνα σε Grand Tour, νικώντας τον Mathieu van der Poel σε ένα σπριντ στο δέκατο γύρο του Giro στο Jesi.

Οι πανηγυρισμοί του, όμως, έληξαν άδοξα όταν ένας φελλός έσκασε κατευθείαν στο μάτι του ενώ προσπαθούσε να ανοίξει ένα μπουκάλι σαμπάνια Prosecco στο βάθρο. Παρά τον εμφανή πόνο, άρχισε να κουνά -ως είθισται- την σαμπάνια, κρατώντας ταυτόχρονα το μάτι του κλειστό.

Ο Girmay πέρασε αρκετές ώρες σε ένα τοπικό νοσοκομείο πριν επιστρέψει στο ξενοδοχείο του για να γιορτάσει με την ομάδα του Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux. 

Ωστόσο, δεν θα λάβει άλλο μέρος στο Giro λόγω του τραυματισμού στο μάτι καθώς ο γιατρός Piet Daneels είπε στο Sporza ότι ο ποδηλάτης είχε «αιμορραγία στον πρόσθιο θάλαμο του ματιού».

«Χθες όταν έφτασα (στο ξενοδοχείο) μετά το νοσοκομείο, την κακή στιγμή, απόλαυσα λίγο τη νίκη με τους συμπαίκτες μου. Είμαι χαρούμενος τώρα, ήμουν λίγο λυπημένος για αυτό που συνέβη με τη σαμπάνια, αλλά όταν επέστρεψα ήταν όλα καλύτερα», είπε ο 22χρονος σε βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα του.

«Αλλά σήμερα, δυστυχώς, δεν ξεκίνησα τον αγώνα γιατί ακόμα το μάτι μου χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Ανυπομονώ για το υπόλοιπο της σεζόν. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν και με ενθάρρυναν. Είμαι καλά τώρα. Τα λέμε σύντομα», πρόσθεσε.

Οι γιατροί της ομάδας Daneels είπαν ότι ο Girmay «δεν μπορούσε να δει» αρχικά μετά το περιστατικό και έπρεπε να αποχωρήσει καθώς αναρρώνει από τον τραυματισμό.

«Η αποθεραπεία του εξελίσσεται ομαλά και θα παρακολουθηθεί από ιατρική ομάδα τις επόμενες ημέρες. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επέκτασης της αιμορραγίας και της ενδοφθάλμιας πίεσης, συνιστάται η αποφυγή της σωματικής δραστηριότητας. Προτεραιότητά μας είναι η πλήρης επούλωση του τραυματισμού και γι’ αυτό αποφασίσαμε μαζί με τον αναβάτη και την αθλητική διεύθυνση ότι ο Biniam δεν θα εμφανιστεί στην έναρξη του ενδέκατου ετάπ», σημείωσαν μεταξύ άλλων.


Μετά τη νίκη του, ο Biniam Girmay δήλωσε: «Είναι απίστευτο. Ευχαριστώ την ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, τον ελέγχαμε. Δεν έχω λόγια για την ομάδα μου. Όταν ξεκίνησα το Giro είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και να φέρουμε καλά αποτελέσματα – αυτό είναι επίσης μέρος της επιτυχίας της ομάδας μας, της οικογένειάς μου και όλων. Κάθε μέρα γράφουμε νέα ιστορία, οπότε είμαι πραγματικά ευγνώμων και χαρούμενος που το έκανα».

Ο 22χρονος είχε ήδη γράψει ιστορία αυτή τη σεζόν, με τη νίκη του στο Gent-Wevelgem τον Μάρτιο που τον έκανε τον πρώτο Αφρικανό που κέρδισε βελγικό κλασικό αγώνα.