Latest News

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ο Τζέικ Ντάνιελς έγινε ο πρώτος εν ενεργεία Βρετανός ποδοσφαιριστής που αποκαλύπτει ότι είναι gay [ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΑ]

 Ο 17χρονος φορ της Μπλάκπου, Τζέικ Ντάνιελς αποκάλυψε πως είναι gay σε... αποκλειστική συνέντευξή του στο Sky Sports κι έγραψε ιστορία.

Ο νεαρός τόνισε ότι με αυτή του την κίνηση ελπίζει να δώσει το κουράγιο και σε άλλους αθλητές να βγάλουν αυτή την πίεση από πάνω τους και υπογράμμισε ότι έλαβε μεγάλη στήριξη τόσο από την οικογένειά του, όσο και από τους συμπαίκτες του.

Ο Ντάνιελς έλαβε την πλήρη στήριξη του συλλόγου της Championship και της οικογένειάς του για αυτή την αν μη τι άλλο τολμηρή απόφαση, καθώς αυτή τη στιγμή ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στον πλανήτη που έχει αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος είναι ο Αυστραλός Τζος Κάβαλο.

«Για πολύ καιρό σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να κρύβω την αλήθεια μου επειδή ήθελα να γίνω, και πλέον είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ρώτησα τον εαυτό μου αν έπρεπε να περιμένω μέχρι να αποσυρθώ για να κάνω come-out. Κανείς παίκτης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν το έχει κάνει ακόμα», ανέφερε στο μήνυμά του που ανήρτησε ο επίσημος λογαριασμός της Μπλάκπουλ.

«Είμαι μόλις 17, αλλά έχω πλήρη επίγνωση πως αυτό είναι που θέλω να κάνω και με το να αποκαλύψω τη σεξουαλική μου ταυτότητα, αν άλλοι άνθρωποι δουν το παράδειγμά μου και νιώσουν ότι μπορούν να το κάνουν επίσης, θα ήταν τέλειο».

Η κίνηση του Ντάνιελς έλαβε τεράστιο κύμα στήριξης στα social media και συγκεκριμένα στο twitter, με εκατοντάδες χρήστες εντός κι εκτός ποδοσφαίρου να αποθεώνουν τον νεαρό ποδοσφαιριστή για το θάρρος του και τον ρόλο του πρότυπου που μπορεί να ενσαρκώσει σε τόσο μικρή ηλικία.