Latest News

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Eurovision 2022: Ο μεγάλος τελικός και τα φαβορί του 66ου διαγωνισμού [ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΑ]

 Λίγες ώρες έμειναν για τον μεγάλο τελικό της Eurovision που θα προβληθεί απόψε στις... 10 το βράδυ.

Στον τελικό θα λάβουν μέρος οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία), χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα ψηφίσουν και οι υπόλοιπες που αποκλείστηκαν.

Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» θα εμφανιστεί στη 17η θέση, με την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, τη Φινλανδία κ.ο.κ. να ανοίγουν το… χορό.

Η σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες

Μεγάλο φαβορί του 66ου διαγωνισμού θεωρείται η Ουκρανία. Το τραγούδι «Stefania», που ερμηνεύει το συγκρότημα Kalush Orchestra, «παντρεύει» μελωδικά στοιχεία με τη ραπ και από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε άτυπο ύμνο της χώρας.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής, Όλεκ Πσιουκ.

Σε καλές θέσεις αναμένεται να βρεθούν Ιταλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία.

Από τον τελικό θα απουσιάζει η Κύπρος που δεν κατάφερε να προκριθεί.