Latest News

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Φρεντ Γουάρντ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός - «Αξιοπρεπής, σεμνός και απόλυτα επαγγελματίας» [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 
Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, Φρεντ Γουάρντ που είχε γίνει γνωστός, μεταξύ άλλων, για τους ρόλους του στις ταινίες «The Right Stuff», «The Player» και... «Tremors».

Προς το παρόν, σύμφωνα και με την επιθυμία της οικογένειάς του, δεν έχει αποκαλυφθεί ο τόπος ή τα αίτια του θανάτου. 

Πρώην πυγμάχος, ξυλοκόπος στην Αλάσκα και μάγειρας που υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ο Γουάρντ καταγόταν από το Σαν Ντιέγκο. Ένας από τους πρώτους μεγάλους ρόλους του ήταν δίπλα στον Κλιντ Ίστγουντ στο «Escape From Alcatraz» του 1979

Ο Γουάρντ ήταν ένας διακεκριμένος ηθοποιός που κατάφερε να κερδίσει «Χρυσή Σφαίρα» ενώ έλαβε και βραβείο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την ερμηνεία του στο «Short Cuts» του Ρόμπερτ Άλτμαν.  

Πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία «The Right Stuff» το 1983 παίζοντας τον ρόλο ενός αστροναύτη. 

«Συντετριμμένος που έμαθα για τον θάνατο του φίλου μου, Φρεντ Γουάρντ», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter ο ηθοποιός Μάθιου Μοντάιν, ο οποίος συμπρωταγωνίστησε μαζί του σε σειρά ταινιών. 

«Πενθώ για την απώλεια του Φρεντ Γουάρντ, ο οποίος ήταν τόσο ευγενικός μαζί μου όταν δουλέψαμε μαζί στο "Remo Williams"», έγραψε στο Twitter η ηθοποιός Κέιτ Μάλγκρου. «Αξιοπρεπής, σεμνός και απόλυτα επαγγελματίας, αφόπλιζε με ένα χαμόγελο που ήταν ταυτόχρονα ζεστό και άτακτο».