Latest News

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Νεαρή γυναίκα πήγε στο Δημοτολόγιο και ανακάλυψε ότι είναι παντρεμένη χωρίς να το ξέρει

 Μια επίσκεψη στο Δημοτολόγιο της Καλαμαριάς είχε απρόσμενη εξέλιξη για μία 34χρονη: την ενημέρωσαν ότι είναι παντρεμένη με 46χρονο, χωρίς η ίδια να γνωρίζει ...το παραμικρό.  

Μετά την καταγγελία της στην αστυνομία, ακολούθησε έρευνα από την οποία προέκυψε ο τρόπος που είχε δράσει ο υποτιθέμενος «σύζυγός» της. Ο 46χρονος κατέθεσε πλαστό πιστοποιητικό γάμου των αλβανικών αρχών σε ληξιαρχείο των Αθηνών, το διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2018, στο οποίο βεβαιωνόταν ο γάμος του με την 34χρονη. 

Έτσι, κατάφερε να υφαρπάξει πιστοποιητικό γάμου, προκειμένου να εγγραφεί στην οικογενειακή μερίδα της 34χρονης, στον δήμο Καλαμαριάς, ως σύζυγός της.

Στη συνέχεια ο αλβανικής καταγωγής 46χρονος, με το υφαρπαγμένο πιστοποιητικό γάμου και με πλαστή υπεύθυνη δήλωση της 34χρονης έκανε αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση άδειας παραμονής του, ως σύζυγος Έλληνα πολίτη. Έτσι κατάφερε «τη διαγραφή του από τον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, το οποίο ήταν και ο αρχικός σκοπός όλων των ενεργειών του», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.