Latest News

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Μακελειό στο Τέξας: Ο δράστης πυροβολούσε για 45 λεπτά σε μια αίθουσα– Δείτε ποια είναι τα θύματα [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 
Μια δασκάλα που ήταν «η αγαπημένη των παιδιών» και ένα 8χρονο αγόρι είναι μεταξύ των νεκρών στη μαζική επίθεση σε δημοτικό σχολείο του Τέξας... σύμφωνα με τα συντετριμμένα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τουλάχιστον 19 παιδιά και δύο δασκάλες σκοτώθηκαν όταν ο 18χρονος δράστης Σαλβαδόρ Ράμος, άνοιξε πυρ την Τρίτη στο δημοτικό σχολείο Robb στο Ουβάλντε, μια μικρή εργατική πόλη κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Όλα τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα σε μια αίθουσα, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και αρκετοί 10χρονοι μαθητές που γράφτηκαν στην τέταρτη τάξη, μεταξύ των οποίων και δύο ξαδέρφια.

Ο Ράμος, επίσης μαθητής στο Γυμνάσιο Ουβάλντε, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Τι γνωρίζουμε για τα θύματα

Εύα Μιρέλες, 44 ετών

Eva Mireles.

Η Εύα Μιρέλες, δασκάλα στην τέταρτη τάξη στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ, είχε εργαστεί στη σχολική περιφέρεια του Ουβάλντε για 17 χρόνια. Όλοι την θυμούνται ως μια στοργική μητέρα και σύζυγο.

«Ο σύζυγός της είναι αστυνομικός και είναι απλά πολύ καλοί άνθρωποι. Είμαστε σε σοκ ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Αυτή είναι μια ήσυχη κοινότητα», είπε γείτονας της.

Ουζίγια Γκαρσία, 8 ετών

Uziyah Garcia.

Ο Ουζίγια Γκαρσία είναι το νεότερο θύμα που έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής. Ο παππούς του ενημερώθηκε από τις αρχές.

Χαβιέ Λοπέζ, 10 ετών

Ο Χαβιέ Λοπέζ ήταν το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε. Η μητέρα του, Felicha Martinez, είπε στην Washington Post ότι λίγες ώρες πριν από τους πυροβολισμούς, είχε πάει στο σχολείο για να παραστεί σε μια τιμητική τελετή. Τράβηξε μια φωτογραφία που δείχνει τον γιο της να επιδεικνύει το πιστοποιητικό του.

Ξαδέρφια Τζέις Καρμέλο Λουεβάνος και Τζαϊλά Νικό Σιλγκουέρο, και οι δύο 10 ετών

Η μητέρα της Λουεβάνος επιβεβαίωσε την τραγική απώλεια τόσο της κόρης όσο και του ανιψιού της σε μια ανάρτηση. «Πετάξτε ψηλά άγγελοί μου. Θα μας λείψετε τόσο πολύ», έγραψε η Βερόνικα Λουεβάνος – της οποίας ο πατέρας είχε πεθάνει μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ροχέλιο Τόρες, 10 ετών

Rogelio Torres.

Ο Ροχέλιο Τόρες αρχικά αναφέρθηκε από τον πατέρα του ότι αγνοείται, ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του από την οικογένειά του.

Ένα πρόσωπο που αυτοπροσδιορίζεται ως συγγενής, έγραψε στο twitter: «Μου ραγίζει την καρδιά ότι ο Ροχέλιο είναι μαζί με τους αγγέλους. Θα μου λείπεις για πάντα και θα σε αγαπώ για πάντα άγγελέ μου».

Νεβάε Μπράβο

Nevaeh Bravo.

Νεκρή ανακηρύχθηκε και η Νεβάε Μπράβο, μαθήτρια του δημοτικού.

Ένα άτομο που υποστηρίζει ότι είναι ξαδέρφη της έγραψε στο Facebook ότι το κορίτσι «έφυγε και πετάει με τους αγγέλους. Σε αγαπάμε Ναβάε πάρα πολύ πριγκίπισσα».

Ίρμα Γκαρσία, 46 ετών

Irma Garcia.

Η δασκάλα της τέταρτης τάξης Ίρμα Γκαρσία, η οποία δίδασκε μαζί με τη δολοφονημένη παιδαγωγό Εύα Μιρέλες, πυροβολήθηκε θανάσιμα στην επίθεση, δήλωσε ο ανιψιός της αργά την Τρίτη.

Η Γκαρσία ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και δίδασκε για 23 χρόνια. Της άρεσε να κάνει μπάρμπεκιου με τον άντρα της και να ακούει μουσική.

Μακίνα Ελρόντ, 10 ετών

Makenna Lee Elrod.

Ο πατέρας της την έψαχνε απεγνωσμένα αφού είπε ότι φοβόταν «μπορεί να μην είναι ζωντανή». Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε αργότερα από οικογενειακό φίλο.

Αμερί Τζο Γκάρτζα, 10 ετών

Amerie Jo Garza.

Η Αμερί σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία.

«Ο ένοπλος μπήκε μέσα και είπε στα παιδιά: “Θα πεθάνετε”», είπε η Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα, η γιαγιά της Αμερί στο Daily Beast. «Και [η Αμερί] είχε το τηλέφωνό της και κάλεσε το 911. Και αντί να το αρπάξει και να το σπάσει ή να της το πάρει, την πυροβόλησε. Καθόταν ακριβώς δίπλα στην καλύτερή της φίλη. Η καλύτερή της φίλη ήταν καλυμμένη στο αίμα της».

Ελιάνα Κρουζ Τόρες, 10 ετών

Eliahana 'Elijah' Cruz Torres.

Κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν η Ελιάνα Κρουζ Τόρες, μαθήτρια της τέταρτης τάξης στο Robb Elementary, για ώρες έως ότου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της από την οικογένειά της.

Ο προπάππους της, Adolfo Cruz, 69 ετών, είπε ότι δεν ήθελε να πάει σχολείο την Τρίτη, αλλά της είπαν από την οικογένειά της να πάει.

Άναμπελ Γκουανταλούπε Ροντρίγκεζ, 10 ετών

Η μικρή Άναμπελ σκοτώθηκε μέσα στην αίθουσα της τρίτης δημοτικού, που πήγαινε, μαζί με την ξαδερφή της, που ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί.

Ο πατέρας της Άναμπελ έψαχνε για ώρες την κόρη του, ενώ μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκεται.

«Δεν μας αφήνουν να πάμε στο νοσοκομείο τώρα και δεν ξέρουμε πού να πάμε» είχε πει τις ώρες που ακόμη είχε την ελπίδα του.

texas_anabella

Έλι Λούγκο, 10 χρονών

Η Έλι Λούγκο αναγνωρίστηκε από τους γονείς της ως θύμα του μακελειού.

Ο πατέρας της παραδέχθηκε στο Facebook ότι είναι δύσκολη η οποιοδήποτε ανακοίνωση. «Θέλω όμως να στείλω τη σκέψη μου και τις προσευχές μου σε όσους δεν τα κατάφεραν σήμερα να γυρίσουν στο σπίτι. Η Έλι ήταν μία κούκλα και ήταν πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Η μαμά και ο μπαμπάς σε αγαπάμε, μην το ξεχνάς και σε παρακαλούμε, προσπάθησε να μείνεις στο πλευρό μας» έγραψε.

texas_ellie

Αλίθια Ραμίρεζ, 10 ετών

10-year-old Alithia Ramirez was killed in the one of the victims of Robb Elementary mass shooting.

Ο μπαμπάς της μαθήτριας της τέταρτης δημοτικού, Ράιαν Ραμίρεζ, επιβεβαίωσε το θάνατο της κόρης του νωρίς την Τετάρτη με μια σελίδα στο Facebook που την δείχνει με τα φτερά αγγέλου.

Μιράντα Μάθις, 11 ετών

11-year-old Miranda Mathis was killed in the mass shooting at Robb Elementary School in Uvalde, Texas.

Ο θάνατος της νεαρής επιβεβαιώθηκε επίσης νωρίς την Τετάρτη σε μια ανάρτηση στο Facebook από μια μεγαλύτερη ξαδέρφη της, η οποία εκείνη την ημέρα πριν είχε δημοσιεύσει μια απελπισμένη έκκληση για βοήθεια για την εύρεση της. «Γλυκιά μου ξαδέρφη, σε αγαπήσαμε πολύ», έγραψε η Deanna Miller δίπλα στη φωτογραφία της ξαδέρφης της τώρα με φτερά αγγέλου.

Αλεξάνδρια «Λέξι» Ανίγια Ρούμπιο

Alexandria "Lexi" Aniyah Rubio poses with her parents hours before she was shot and killed at Robb Elementary School in Uvalde, Texas.

Η μητέρα της Λέξι επιβεβαίωσε την απώλεια της κόρης της μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 19 μαθητές.

Τές Μαρί Μάτα

Tess Marie Mata was fatally shot during the massacre at Robb Elementary School on May 24, 2022.

Η Τες Μαρί σκοτώθηκε κατά το μακελειό που σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείου του Ουλβάντε.