Latest News

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Μακελειό στο Τέξας: Ο 18χρονος μακελάρης είχε έρθει σε επαφή με εφήβους από την Ελλάδα ως την Καλιφόρνια

 Λίγα λεπτά πριν το μακελειό στο σχολείο του Τέξας, ο Σαλβαδόρ Ράμος ενημέρωσε μια διαδικτυακή του «φίλη» ότι σκόπευε να «κάνει κακό» στη γιαγιά του και ήταν έτοιμος να «ανοίξει πυρ σε ...ένα δημοτικό»

Σύμφωνα με τους New York Times, μία 15χρονη στη Γερμανία, που ζήτησε να κατονομαστεί με το ψευδώνυμο Cece δήλωσε ότι είχε γνωρίσει τον μακελάρη, δύο εβδομάδες πριν, στο Yubo, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν ζωντανά εικόνα.

«Μέσω του Yubo έφηβοι από την Καλιφόρνια έως την Ελλάδα είπαν ότι είχαν αλληλοεπιδράσει με τον Ράμος», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο Ράμος έκλεισε τα 18 στις 16 Μαΐου και η Cece είπε ότι της τηλεφώνησε σε βίντεο τις ημέρες εκείνες από ένα κατάστημα όπλων, όπου της αποκάλυψε ότι αγόραζε ένα τουφέκι AR-15.

Μεταξύ άλλων, η Cece είπε ότι ο Ράμος της έδειξε επίσης, σε μια βιντεοκλήση, μια μαύρη τσάντα που φαινόταν να περιέχει πολλούς γεμιστήρες με πυρομαχικά και τουλάχιστον ένα όπλο.

Το πρωί της Τρίτης, οι δυο τους μίλησαν σε βιντεοκλήση λίγο πριν τις 10 το πρωί, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής τηλεφώνου του κοριτσιού. Όπως είπε, ο Ράμος της έδειξε το ρούχο που φορούσε, το οποίο ήταν ολόμαυρο. Είπε ότι δεν μπορούσε να της πει το μυστικό του μέχρι να φύγει ο παππούς του από το σπίτι.

Περίπου μία ώρα μετά της έστειλε μήνυμα ότι περιμένει τη γιαγιά του. «Θα της κάνω κάτι», έγραψε. Τα στιγμιότυπα οθόνης δεν δείχνουν την Cece να απαντά, αλλά στις 11:21 π.μ., ο Ράμος έστειλε ένα άλλο μήνυμα: «Μόλις πυροβόλησα τη γιαγιά μου στο κεφάλι της», ενώ σε άλλο έγραφε: «Θα ανοίξω πυρ σε δημοτικό σχολείο».

Η Cece είπε ότι διάβασε τα μηνύματα αμέσως μόλις τα έστειλε, αλλά ήταν «περίεργη» για το αν όντως σοβαρολογούσε.

Μόνο μετά την αναφορά στις ειδήσεις ζήτησε από μια φίλη της στις ΗΠΑ να επικοινωνήσει με τις αρχές. Τώρα, μετανιώνει που καθυστέρησε.

«Ίσως θα μπορούσα να αλλάξω το αποτέλεσμα», είπε. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα το έκανε πραγματικά αυτό».