Latest News

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0: Πράσινος «εκτελεστής» ο Αϊτόρ στο ντέρμπι των «αιωνίων»


 Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 των Πειραιωτών στην κατάμεστη Λεωφόρο, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της ...Super League.

To γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς το πέτυχε στο 42ο λεπτό ο Αϊτόρ.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο ματς με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Σάντσες να συνθέτουν την τετράδα στην άμυνα. Οι Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο και Γκατσίνοβιτς ξεκίνησαν στον άξονα, με τους Αϊτόρ, Ιωαννίδη και τον Παλάσιος να απαρτίζουν την τριπλέτα στην επίθεση.

Με τον ίδιο σχηματισμό ξεκίνησε στη Λεωφόρο και ο Ολυμπιακός. Ο Βατσλίκ ήταν στο τέρμα, οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ ήταν στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ.

Οι Εμβιλά, Κανέ και Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησαν στα χαφ, στο δεξί «φτερό» πήρε θέση ο Μασούρας, στο αριστερό ο Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στην κορυφή ήταν ο Ελ Αραμπί.

Με μία μεγάλη φάση για κάθε ομάδα ξεκίνησε το ντέρμπι. Ο Μασούρας στο 5ο λεπτό, μετά από ωραία αντεπίθεση των Πειραιωτών βγήκε απέναντι στον Μπρινιόλι, ο οποίος όμως απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια και διπλή προσπάθεια, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αϊτόρ πάτησε περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ, βλέποντας τον Βατσλίκ να διώχνει σε κόρνερ!

Στο 21ο λεπτό ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Μασούρα, ωστόσο το τέρμα του διεθνούς άσου ακυρώθηκε σωστά, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 42ο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, με τον Γκατσίνοβιτς να γυρίζει την μπάλα από δεξιά στον Αϊτόρ, ο οποίος με πλασέ πάνω στην κίνηση, έξω από την μικρή περιοχή, νίκησε τον Βάτσλικ, κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο γήπεδο από τα αποδυτήρια με μία αλλαγή, καθώς τη θέση του Ελ Αραμπί πήρε ο Τικίνιο.

Μάλιστα ο Πορτογάλος στο 58ο λεπτό, στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, ανακάτεψε κι άλλο την τράπουλα, κάνοντας τριπλή αλλαγή, με τους Φορτούνη, Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη να περνούν στο ματς αντί των Κανέ, Μασούρα και Εμβιλά, αντίστοιχα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιοβάνοβιτς απάντησε στην προπονητική σκακιέρα με διπλή αλλαγή, βάζοντας στο ματς τους Βιτάλ και Βιγιαφάνιες αντί των Γκατσίνοβιτς και Μαουρίσιο, ενώ στο 72′ πέρασαν στο ματς οι Αλεξανδρόπουλος και Καρλίτος αντί των Αϊτόρ και Καρλίτος.

Γκολ: 42′ Αϊτόρ (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες: Λαλά (Ολυμπιακός), Αγκιμπού (Ολυμπιακός)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βέλεθ, Σένκεφελντ, , Σάντσες, Μαουρίσιο (63′ Βιγιαφάνιες), Ρούμπεν, Αϊτόρ (72′ Αλεξανδρόπουλος), Κωτσίρας, Παλάσιος (90+1′ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (63′ Βιτάλ),Ιωαννίδης (72′ Καρλίτος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ- Εμβιλά (58′ Μπουχαλάκης), Κανέ (58′ Φορτούνης), Αγκιμπού Καμαρά – Μασούρας (58′ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Γιουσέφ Ελ Αραμπί (46′ Τικίνιο)