Latest News

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Τελεσίγραφο Μόσχας σε Κίεβο για απάντηση στις διαπραγματεύσεις

H ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στην πόλη Γόμελ και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών... μέχρι τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας).

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και το διπλωματικό θρίλερ γύρω από το θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις προσπάθειες που γίνονται για να επιτευχθεί εκεχειρία.

 

Τελευταίες πληροφορίες, ο βοηθός του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι εγγυήθηκε για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρεθεί στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στην πόλη Γόμελ και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας). 

 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε, λέγοντας ότι συνομιλίες στο Μινσκ θα ήταν πιθανές εάν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στη χώρα μέσω λευκορωσικής επικράτειας.

 

Δήλωσε πάντως ότι παραμένει ανοιχτός σε συνομιλίες σε άλλες τοποθεσίες, σε χώρες που δεν έχουν επιδείξει εχθρότητα απέναντι στην Ουκρανία.