Latest News

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ρώσοι μισθοφόροι στο Κίεβο διατάχθηκαν να σκοτώσουν τον Ζελένσκι

 Ρώσοι μισθοφόροι επιχειρούν στον Κίεβο, με εντολή από το Κρεμλίνο να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι...
μεταδίδουν οι Times του Λονδίνου. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότεροι από 400 μισθοφόροι βρίσκονται στο Κίεβο με αποστολή να σκοτώσουν τον 44χρονο πολιτικό και να προετοιμάσουν το έδαφος για την ανάληψη ελέγχου από τη Ρωσία. 

 

Η διαβόητη ομάδα μισθοφόρων Wagner Group «που διοικείται από τους κοντινότερους συμμάχους του Πούτιν» μετέφερε μισθοφόρους από την Αφρική πριν πέντε εβδομάδες, με εντολή να εξολοθρεύσουν την κεφαλή της κυβέρνησης, με αντάλλαγμα πλουσιοπάροχη αμοιβή, σημειώνουν οι Times.

 

Πληροφορίες για την αποστολή τους διέρρευσαν προς την ουκρανική κυβέρνηση το πρωί του Σαββάτου, και λίγες ώρες αργότερα το Κίεβο κήρυξε αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας για 36 ώρες, για να βρεθούν οι σαμποτέρ, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι θα αντιμετωπίζονται ως «πράκτορες του Κρεμλίνου» με κίνδυνο να εξουδετερωθούν, σε περίπτωση που βγουν από τα σπίτια τους. 

 

Νωρίτερα, η Washington Post μετέδωσε πως η Λευκορωσία ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας την ρωσική εισβολή. Η ανάπτυξη των στρατευμάτων ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται η εφημερίδα.  «Είναι πολύ ξεκάθαρο πως το Μινσκ είναι πλέον επέκταση του Κρεμλίνου», δήλωσε η ίδια πηγή, που μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας. 

 

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να στρατοπεδεύσουν στη Λευκορωσία, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αν η Λευκορωσία εισβάλει στο πλευρό της Ρωσίας, «θα περιπλέξει σημαντικά τις διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» που τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει να κάνουν στα ουκρανικά σύνορα με τη Λευκορωσία. 

 

Χθες, και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Andriy Zagorodnyuk, δήλωσε πως η Λευκορωσία σκοπεύει να κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε ο Guardian και ο Luke Harding από την πόλη Λβιβ. 

 

«Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας είναι πάρα πολύ πιθανό να συμμαχήσει με τη Ρωσία στον πόλεμο απέναντι στην Ουκρανία. Υπάρχει η πληροφορία πως αλεξιπτωτιστές από τη Λευκορωσία επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνα για να εισβάλουν στην Ουκρανία. Είναι μία φρικτή εξέλιξη που περιλαμβάνει μία χώρα που μέχρι πρόσφατα ήταν σημαντική «φίλη» της Ουκρανίας, μια χώρα της οποίας ο λαός πάντα υπολόγιζε την Ουκρανία ως αδελφικό κράτος. Η Ουκρανία και η Λευκορωσία δεν έχουν ποτέ πολεμήσει μεταξύ τους στους αιώνες της ιστορίας τους. Πιστεύουμε ότι μοναδικός λόγος για αυτή την απόφαση (σ.σ την πιθανή κήρυξη πολέμου) είναι η προσωπική απαίτηση του προέδρου της Ρωσίας»