Latest News

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο ίντερνετ - To 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά [ΕΡΕΥΝΑ]


 Τριπλάσια αύξηση των εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ηλικίας επτά έως 10 ετών στο ίντερνετ... κατέγραψε έκθεση του Internet Watch Foundation.

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση ανέφερε ότι το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο καθώς επιβεβαίωσε 252.000 URL που περιέχουν εικόνες ή βίντεο παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά, σε σύγκριση με 153.000 του περασμένου έτους.

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι κατέγραψε μια μεγάλη αύξηση σε υλικό, όπου τα παιδιά χειραγωγούνται ώστε να καταγράφουν τη δική τους κακοποίηση πριν κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο.

 

Σημείωσε δε, ότι αυτή η αύξηση ενδεχομένως να μπορούσε να συνδεθεί με τα lockdown κατά του κορωνοϊού, που οδήγησαν στο να στοχοποιούνται όλο και μικρότερα παιδιά.

 

«Εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των παιδιών λένε ότι τα μικρότερα παιδιά βασίζονται όλο και περισσότερο στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ο χρόνος που περνούν εκεί τα κάνει όλο και πιο ευάλωτα σε κοινότητες εγκληματιών που ψάχνουν να βρουν και να χειραγωγήσουν παιδιά ώστε να καταγράψουν τη δική τους σεξουαλική κακοποίηση. Στη συνέχεια, το βίντεο μοιράζεται μεταξύ άλλων εγκληματιών», ανέφερε η έκθεση της IWF.

 

Το 2021, η IWF ανέφερε 182.000 περιπτώσεις αυτοπαραγόμενου υλικού. Από αυτές τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, οι 27.000 αφορούσαν σε ηλικίες επτά έως 10 ετών, αριθμός που είναι υπερτριπλάσιος από τον αριθμό για το 2020.

 

Μόλις η IWF επιβεβαιώσει ότι οι καταγγελίες για κακοποίηση είναι γνήσιες, γίνονται αναφορές στις αρχές των χωρών όπου βρίσκονται οι διακομιστές που φιλοξενούν το περιεχόμενο.

 

Η IWF ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης που δημιουργείται από τον εαυτό τους παραμένει αυτή των 11 - 13 ετών, με 148.000 αναφορές που έγιναν στον οργανισμό πέρυσι.

 

«Τα παιδιά στοχοποιούνται, προσεγγίζονται, καλλωπίζονται και κακοποιούνται από εγκληματίες», δήλωσε η Σούζι Χάργκρειβς, διευθύνουσα σύμβουλος της IWF.

 

«Αυτή η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει σε παιδικά υπνοδωμάτια σε οικογενειακά σπίτια, με τους γονείς να αγνοούν εντελώς τι γίνεται στα παιδιά τους από αγνώστους στο διαδίκτυο».

 

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε μια νέα διαδικτυακή εκστρατεία για την ασφάλεια, Stop Abuse Together, για να βοηθήσει τους γονείς να εντοπίσουν σημάδια κακοποίησης.