Latest News

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Αυτά είναι τα ακίνητα Φιλιππίδη, Γαβαλά, «Mr Raxevsky» που βγαίνουν σε πλειστηριασμό [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 


Τα σπίτια του Πέτρου Φιλιππίδη σε Ψυχικό και Σοφικό Κορινθίας, το ακίνητο της Παιανίας που στέγαζε τις δραστηριότητες του Λάκη Γαβαλά, το μικρό παλάτι του Mr Raxevsky Γιώργου Μουρτζούχου, τα κτίρια της μεγαλύτερης εκτυπωτικής μονάδας της Ελλάδας, της Ίριδας, το ξενοδοχείο Grand Chalet στο Κεφαλάρι... είναι ανάμεσα στα ακίνητα για τα οποία ξεκίνησε από 7/1 να χτυπά το ηλεκτρονικό σφυρί των πλειστηριασμών.

Το Grand Chalet στην Κηφισιά

Το ξενοδοχείο Grand Chalet βγήκε 7 Ιανουαρίου σε πλειστηριασμό από την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,28 εκατ. ευρώ. Το πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε το 1962 και αποτελούσε σημείο αναφοράς για την κοσμική Αθήνα, σήμερα ρημάζει και οι μόνοι επισκέπτες του είναι επίδοξοι κυνηγοί φαντασμάτων…
Το 2008 πουλήθηκε από την οικογένεια Αποστόλου στην εταιρία Κεφαλάρι Κτηματική και το 2011 έκλεισε οριστικά τις πόρτες του. Στο σφυρί βγαίνει για ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 14,715 εκατ. ευρώ (έκδοση Φεβρουαρίου 2008).
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην θέση «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια» της Κηφισιάς, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο με πισίνα 400 τ.μ.

Η «ναυαρχίδα» του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία

Στις 13 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9 εκατ. ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό η «ναυαρχίδα» των επιχειρήσεων του Λάκη Γαβαλά, το εμβληματικό κτίριο της Παιανίας, που βρίσκεται δίπλα στην Αττική Οδό.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Το συγκρότημα εκτείνεται σε έκταση 31 στρεμμάτων και τα τρία πολυτελούς κατασκευής κτίρια που βρίσκονται μέσα στο οικόπεδο είναι συνολικού εμβαδού 11 στρεμμάτων.

Να σημειωθεί ότι ο Λάκης Γαβαλάς τον Ιούνιο του 2013 και ενώ ήταν στη φυλακή, είχε ζητήσει εγγράφως από τον υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής το κτίριο, με αντάλλαγμα τη διαγραφή των οφειλών του. Κάτι που όμως ποτέ δεν προχώρησε.

Η βίλα του Mr Raxevsky στην Εκάλη

Ο Γιώργος Μουρτζούχος, ο Mr Raxevsky, που μαζί με τη σύζυγό του Έλενα έγραψαν ιστορία στον χώρο της γυναικείας ένδυσης με τη φίρμα Miss Raxevsky, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό της βίλας του στην Εκάλη.

Το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει στις 13 Ιανουαρίου, με επισπεύδουσα την Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 985 χιλιάδες ευρώ.

Η κατοικία βρίσκεται σε οικόπεδο 1.300 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 267,45 μ. (αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, γκαράζ). Το ισόγειο εμβαδού 235 τ.μ., αποτελείται από χολ, σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα, WC.

Ο πρώτο όροφος επιφάνειας 161,27 μ, αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, και δύο μπάνια. Και δώμα επιφάνειας 20,63 μ. Όλοι οι όροφοι αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και ασανσέρ.

Ανάμεσα στα βάρη του ακινήτου υπάρχουν προσημειώσεις 1,44 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, 1,95 εκατ. ευρώ υπέρ της Probank, υποθήκη 1,03 εκατ. ευρώ υπέρ της ΦΑΕ Αθηνών, κατάσχεση για 2,35 εκατ. ευρώ υπέρ του Β΄ ΚΕΑΟ Αθηνών, υποθήκη 6 εκατ. ευρώ υπέρ της ΑΑΔΕ, υποθήκη 1,47 εκατ. ευρώ υπέρ του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Η εκτυπωτική μονάδα της Ίριδας στη Λ. Λαυρίου

Η μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα της Ελλάδας, η Ίριδα, που ανήκε κατά 50%-50% στον Πήγασο και τον ΔΟΛ, ακολούθησε την κατάρρευση των εκδοτικών συγκροτημάτων των Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη και βγαίνει στο σφυρί στις 11 Φεβρουαρίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 16,834 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Εθνική Τράπεζα ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών (Πειραιώς και Alpha Bank).

Το ακίνητο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός βγαίνουν για πολλοστή φορά σε πλειστηριασμό με την τιμή να υποχωρεί στα 16,83 εκατ. ευρώ, από τα 35,18 που ήταν στον πρώτο πλειστηριασμό, ελλείψει ενδιαφέροντος.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ήταν 2 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Αιγαίου, στο 20ο χλμ. της Λεωφόρου Λαυρίου. Πρόκειται για Βιομηχανική Μονάδα εγκατάστασης με τους λοιπούς χώρους της, που έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου συνολικής επιφανείας 62,4 στρεμμάτων. Οι στεγασμένοι χώροι είναι εμβαδού 38 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν: τις εκτυπωτικές εγκαταστάσεις εφημερίδων, περιοδικών, διαφημιστικών, βιβλίων κ.λ.π., αποθήκες χάρτου, την τεχνική υποστήριξη, γραφεία της διοίκησης.

Να σημειωθεί ότι η IRIS ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ Α.Ε.Β.Ε. ιδρύθηκε το 1991 και υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εκτυπωτικούς οργανισμούς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα σπίτια σε Π. Ψυχικό και Σοφικό του Πέτρου Φιλιππίδη

Η πτώση του ήταν εκκωφαντική η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη του –με κατηγορία βιασμού και απόπειρες βιασμού– στις 18 Μαρτίου έχει ξεκινήσει και παράλληλα θα χτυπήσει και το ηλεκτρονικό σφυρί για το σπίτι του στο Ψυχικό και το εξοχικό του στο Σοφικό Κορινθίας.

Για το ακίνητο στο Ψυχικό που κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas με τιμή πρώτης προσφοράς τις 645 χιλιάδες ευρώ. Το ακίνητο ανήκει κατά 50% στον ίδιο και τη σύζυγο του Ελπίδα Νίνου.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου και αφορά τη μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος στο Παλαιό Ψυχικό που αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια και έχει χτιστεί επί οικοπέδου 675 τ.μ.

Η πλειστηριαζόμενη μεζονέτα είναι εμβαδού 220 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 150 τ.μ. Και βαρύνεται με υποθήκες 1,8 εκατ. ευρώ.

Ενώ για τις 19 Ιανουαρίου 2022, με επισπεύδουσα πάλι την Intrum Hellas έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για την εξοχική κατοικία του στο Σοφικό Κορινθίας με τιμή πρώτης προσφοράς 176.400 ευρώ. Το εμβαδόν της κατοικίας είναι 181,12 τ.μ., ενώ υπάρχει πισίνα, η οποία όμως βρίσκεται στα μπετά. radar.gr