Latest News

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Τζόκοβιτς: Η Lacoste θέλει να «επανεξετάσει» τα όσα έγιναν στην Αυστραλία


 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς 
έχει επιστρέψει πλέον στη Σερβία, αλλά τώρα ένας από τους χορηγούς του θέλει να μιλήσει μαζί του για τα όσα συνέβησαν... στην Αυστραλία. 

 

Η Lacoste θέλει να επανεξετάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στο θρίλερ στη Μελβούρνη και τελικά δεν επέτρεψαν στον ανεμβολίαστο Σέρβο να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν, μετά τη δεύτερη ακύρωση της βίζας του. 

 

«Το ταχύτερο δυνατόν, θα είμαστε σε επαφή με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για να επανεξετάσουμε τα γεγονότα που συνόδευσαν την παρουσία του στην Αυστραλία», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα.  

 

«Ευχόμαστε σε όλους ένα εξαιρετικό τουρνουά και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για όλες τις προσπάθειές τους το τουρνουά να διεξαχθεί σε καλές συνθήκες για τους παίκτες, τους εργαζομένους και τους θεατές», συμπλήρωνε η ίδια ανακοίνωση. 

 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει συμφωνίες για χορηγίες αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο σύμφωνα με το Forbes και ήταν 46ος στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές το 2021. Η Lacoste, που ανήκει στον ελβετικό όμιλο MF Brands, υπέγραψε το 2017 πολυετές συμβόλαιο ώστε να «ντύνει» τον Σέρβο.

 

Ανάμεσα στους χορηγούς του είναι επίσης η Peugeot, η Hublot και η αυστριακή Raiffeisen Bank. Η τράπεζα, που έκλεισε τη συμφωνία με τον Τζόκοβιτς τον περασμένο Απρίλιο, ανέφερε ότι το κίνητρο της πολυετούς συνεργασίας ήταν «η μεγάλη φήμη του στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη». Συμπλήρωσε όμως ότι η συνεργασία συμφωνήθηκε «πολύ πριν από τις τρέχουσες αναφορές για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον εμβολιασμό ή τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Όπεν».  

 

Νωρίτερα, η Hublot είχε σχολιάσει στους Financial Times: «Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι κύριος του εαυτού του. Δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλιο για οποιαδήποτε από τις προσωπικές αποφάσεις του».