Latest News

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

CEO δίνει $5.000 σε νέους υπαλλήλους αν δεν «ενθουσιαστούν» με τη δουλειά σε δυο εβδομάδες

 


Ένας διευθύνων σύμβουλος  έκανε σε μια ασυνήθιστη προσφορά στους νέους υπαλλήλους του... 
στην Αριζόνα

 

Ο Chris Ronzio, CEO της εταιρείας λογισμικού Trainual, πληρώνει στους νέους υπαλλήλους 5.000 δολάρια για να παραιτηθούν εάν δεν μείνουν ικανοποιημένοι στις θέσεις τους μετά από δύο εβδομάδες.

 

«Με τη σημερινή αγορά, οι υπεύθυνοι προσλήψεων πρέπει να κινούνται γρήγορα για να αξιολογήσουν τους υποψηφίους και να τους καθοδηγούν σε μια ανταγωνιστική προσφορά, επομένως είναι αδύνατο να έχεις πάντα 100% δίκιο», είπε ο Ronzio στο Business Insider.

 

«Η συγκεκριμένη προσφορά επιτρέπει σε ένα νέο μέλος της ομάδας να αντιδρά εάν αισθάνεται ο,τιδήποτε άλλο παρά ενθουσιασμό», πρόσθεσε.

 

 

Κατά την άποψή του, εάν μια νέα πρόσληψη φύγει στο όριο των δύο εβδομάδων, η εταιρεία του —η οποία βοηθά μικρές επιχειρήσεις να εκπαιδεύουν ομάδες— έχει επενδύσει λιγότερα στην εκπαίδευση από ό,τι αν ο υπάλληλος παραιτηθεί αργότερα.

 

«Όσοι αρνούνται τα 5.000 δολάρια χάνουν κάτι "έξτρα" σε αυτή τη φάση, επειδή πιστεύουν ότι η μακροπρόθεσμη αξία του να μείνουν μαζί μας αξίζει περισσότερο», σημείωσε ο Ronzio.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2020 με μπόνους 2.500 δολάρια. Ο Ronzio σημείωσε ότι κανένας από τους 38 υπαλλήλους που έχει προσλάβει έκτοτε δεν εκμεταλλεύτηκε την προσφορά του.

 

Ο ίδιος πιστεύει ότι η πολιτική του επαναφέρει την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, σχολιάζοντας πως «θέτει τις βάσεις για μια εξαιρετική σχέση εργασίας».