Latest News

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Βασάνισαν, δολοφόνησαν και διαμέλισαν νιόπαντρο ζευγάρι ομόφυλων γυναικών

 

Ένα ομόφυλο ζευγάρι γυναικών στο Τέξας έπεσε θύμα βασανιστηρίων, πριν οι δράστες τις δολοφονήσουν και στη συνέχεια τεμαχίσουν τα ...

πτώματά τους.

 

Τα διαμελισμένα πώματά τους τα έβαλαν σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξαν.

 

Η Nohemi Medina Martinez και η Yulizsa Ramirez, και οι δύο 28 ετών, ζούσαν στο Ελ Πάσο του Τέξας, αλλά αποφάσισαν να επισκεφτούν την οικογένεια τους στο Ciudad Juárez, μια πόλη στην πολιτεία Τσιουάουα του Μεξικού.

 

Σύμφωνα με το El Diario, το ζευγάρι εθεάθη για τελευταία φορά από την οικογένειά του στο Μεξικό το Σάββατο 15 Ιανουαρίου ενώ οι σοροί τους ανακαλύφθηκαν την επόμενη μέρα.

 

Οι αρχές πιστεύουν ότι οι γυναίκες είχαν βασανιστεί ενώ τα πτώματά τους εντοπίστηκαν τεμαχισμένα σε σακούλες σκουπιδιών στον αυτοκινητόδρομο Juárez-Porvenir, σε απόσταση πολλών μιλίων μεταξύ τους.

 

Ο Ειδικός Εισαγγελέας Γυναικών (FEM) είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το πού ήταν οι γυναίκες τις τελευταίες ώρες τους. Ωστόσο δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

 

Η Karen Arvizo, διευθύντρια της Επιτροπής Τσιουάουα για τη Σεξουαλική Διαφορετικότητα, είπε στο Presentes, ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο που επικεντρώνεται στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη Λατινική Αμερική, ότι η Martinez και η Ramirez υπέστησαν και σεξουαλική επίθεση.

 

«Ήταν ένα υπερβολικά βίαιο έγκλημα και λόγω των συνθηκών φαίνεται ότι ήταν έγκλημα μίσους επειδή υπήρξαν σεξουαλικές επιθέσεις. Γι’ αυτό δεν τις θεωρούμε μόνο δύο γυναικοκτονίες, αλλά ένα έγκλημα μίσους που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό».

 

H κυβερνήτης της Τσιουάουα, Maru Campos, ανέφερε ότι τα εγκλήματα «δεν θα μείνουν ατιμώρητα», αλλά η Arvizo ανησυχεί ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος.

 

Μιλώντας στην Daily Mail, πρόσθεσε πως «Η ανησυχία είναι ότι οι αρχές δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα. Αισθανόμαστε ότι μας φέρονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ότι πραγματικά δεν έχουμε σημασία».

 

Σύμφωνα με τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι δύο γυναίκες παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2021 και είχαν τρία παιδιά.

 

Ο θάνατός τους σηματοδοτεί την 11η και 12η γυναικοκτονία στην περιοχή μέσα στον μήνα Ιανουάριο.

 

Τα πτώματά τους ανακαλύφθηκαν λίγο πριν από τη διεξαγωγή συνάντησης για την αντιμετώπιση της βίας στα σύνορα.

 

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, δύο ακόμη γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές μέσα σε τσάντες στην ίδια περιοχή. Η μία ήταν ήδη νεκρή όταν την εντόπισαν ο αρχές ενώ η άλλη εντοπίστηκε ζωντανή και έκλαιγε.

 

Ωστόσο και αυτή υπέκυψε στα τραύματά της λίγο αργότερα. Καμία τους δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.