Latest News

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Μπάχαλο με τα σχολεία στις Σπέτσες: Τα έκλεισε ο δήμαρχος, τα άνοιξε η Διεύθυνση

 


Άνοιξε-κλείσε τα σχολεία στις Σπέτσες. Ο δήμαρχος τα έκλεισε, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αποφάσισε να μείνουν ...ανοιχτά.

Ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, αποφάσισε χθες να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στο νησί σήμερα, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, όπως έγινε γνωστό, επικαλέστηκε «έκτακτες συνθήκες», και έκανε λόγο για «ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας» αλλά και «ανάγκη απολύμανσης στα σχολικά κτίρια».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν self και rapid test προκειμένου να ελεγχθούν ακόμα μία φορά για να εντοπιστούν τυχόν νέα κρούσματα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή του δημάρχου δεν βρήκε σύμφωνο τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, και αργότερα ανακοινώθηκε ότι το Λύκειο Σπετσών θα ανοίξει και θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, άλλαξε το πρωτόκολλο με νέα μέτρα και, πλέον, σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, δεν ισχύει πια η λογική του «σταυρού», δηλαδή να γίνονται αυξημένοι έλεγχοι μόνο στους μαθητές που κάθονται κοντά στο κρούσμα, αλλά γίνεται έλεγχος σε ολόκληρο το τμήμα.

Επιπλέον, οι εμβολιασμένοι μαθητές κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για πέντε ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές κάνουν ένα self test, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων, δηλαδή συνολικά τρία self test την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα τμήματα σε αναστολή είναι στο 0,03%.