Latest News

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Τζόκοβιτς: Το λάθος που ίσως τον απελάσει- Το «ισχυρό χαρτί» της Αυστραλίας

 
Ενα «ισχυρό χαρτί» φαίνεται πως έχουν στην διάθεση τους οι αυστραλιανές αρχές, στην υπόθεση παραμονής του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα, εν όψει του ...Australian Open.


Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από τον διεθνή Τύπο και την γαλλική εφημερίδα «L' Equipe», κατά την διάρκεια της εξέτασης του Σέρβου τενίστα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με την άδεια εισόδου και παραμονής στην Αυστραλία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, απάντησε αρνητικά στην ερώτηση εάν έχει ταξιδέψει τις τελευταίες 14 ημέρες από την ημέρα άφιξης του στην Αυστραλία (σ.σ. 5 Ιανουαρίου).

 

Στο σχετικό εδάφιο, υπάρχει υποσημείωση, σύμφωνα με την οποία, «η παροχή ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών αποτελεί σοβαρό παράπτωμα. Μπορείτε να εκτεθείτε σε μια αστική κύρωση, η οποία μπορεί να φθάσει έως και δώδεκα μήνες φυλάκισης».

 


Όμως, όπως αποδεικνύεται από αρκετά στιγμιότυπα και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και ειδικότερα από την Ακαδημία Αντισφαίρισης Soto, που εδρεύει στην Μαρμπέγια της Ισπανίας, ο Τζόκοβιτς εμφανίζεται στο «επίμαχο» χρονικό διάστημα, να προπονείται στις εγκαταστάσεις αυτής της Ακαδημίας και μάλιστα χρησιμοποιώντας μπάλες του Australian Open. Και σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, ο Τζόκοβιτς αναχώρησε από την Ισπανία στις 4 Ιανουαρίου.


Σήμερα τα ξημερώματα (σ.σ. ώρα Ελλάδας), ο Νόβακ Τζόκοβιτς προπονήθηκε στην Rod Laver Arena, μία ημέρα μετά την «νίκη» του κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης και την «απελευθέρωση» του, ενώ η παραμονή του στην Αυστραλία και κατά συνέπεια η συμμετοχή του στο κορυφαίο Grand Slam, παραμένει αμφίβολη.


Την ίδια ώρα και μέσω δελτίου Τύπου, το γραφείο του Αυστραλού υπουργού Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, διευκρίνισε ότι ο τελευταίος εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να ακυρώσει για δεύτερη φορά την βίζα του Τζόκοβιτς, για λόγους δημόσιας υγείας, επισημαίνοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός, έχει, λόγω της θέσης του, την ευθύνη λήψης της τελικής απόφασης για το θέμα αυτό. 


«Δεδομένου ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, για νομικούς λόγους, είναι ακατάλληλο να δοθούν περισσότερα σχόλια», κατέληξε εκπρόσωπος του υπουργείου, αναφέροντας ότι δεν θα ληφθεί απόφαση την Τρίτη.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της νύχτας που ο Τζόκοβιτς παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, υπέδειξε στον αξιωματικό των συνόρων ότι τα έγγραφα συμπληρώθηκαν από την Tennis Australia για αυτόν, κάτι που δεν αποκλείει την πιθανότητα να δημιούργησε και το συγκεκριμένο πρόβλημα.


Νωρίτερα σήμερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον και η Σέρβα ομόλογός του, Ανα Μπρνάμπιτς συζήτησαν για το ζήτημα και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Telegraph, «συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για το θέμα και να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Σερβίας».