Latest News

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Νόβακ Τζόκοβιτς: Με συμμετοχή του έγινε η κλήρωση του Australian Open – Σήμερα η απόφαση περί απέλασης

 
Κανονικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα αγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open καθώς στην κλήρωση που... διεξήχθη τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Σέρβος τενίστας συμμετείχε ως το νο1 της κατάταξης.

 

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η προσωρινή κλήρωση του Australian Open, εν αναμονή των εξελίξεων με τη βίζα του, με τις όποιες αποφάσεις να αναμένονται εντός της ημέρας.

 

 

 

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Αλεξ Χοκ, μπορεί να αποφασίσει, παρά τη δικαστική απόφαση της περασμένης Δευτέρας, να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και να απελαθεί ο κορυφαίος τενίστας από την Αυστραλία.

 

Παραδέχθηκε ότι έσπασε την καραντίνα αφότου βρέθηκε θετικός- «Ανθρώπινο λάθος»

 

Για παραπληροφόρηση έκανε λόγο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, δίνοντας εξηγήσεις για την νόσηση με κορωνοϊό αν και παραδέχθηκε ότι έσπασε την καραντίνα.

 

Σε δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Σέρβος τενίστας αναφέρεται επίσης στο λάθος που υποστηρίζει πως έκανε ο ατζέντης του όσον αφορά την ταξιδιωτική του δήλωση, πριν πάει στην Αυστραλία, ενώ ζητάει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Australian Open.

 

Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ότι συνάντησε δημοσιογράφο για μια συνέντευξη δύο ημέρες αφότου βρέθηκε θετικός στον Covid-19 στις 16 Δεκεμβρίου. Όπως αποκαλύφθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε συναντήσει δημοσιογράφο της γαλλικής L' Equipe στις 18 Δεκεμβρίου, δυο μέρες αφότου βρέθηκε θετικός, στις 16 του ίδιου μήνα.

 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχτηκε ότι πήγε στη συνέντευξη και μίλησε στον δημοσιογράφο φορώντας μάσκα και, όπως λέει, κρατώντας αποστάσεις, ενώ έβγαλε τη μάσκα του για τη φωτογράφιση, όπως ακριβώς είχε γίνει γνωστό από πληροφορίες που μετέδιδε το BBC.

 

Αναφορικά με την εκδήλωση που παρέστη στις 17 Δεκεμβρίου, όπου εθεάθη χωρίς μάσκα με παιδιά γύρω του, σε τελετή απονομής βραβείων στο Βελιγράδι, υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει το αποτέλεσμα του θετικού PCR ακόμη (το οποίο είχε κάνει στις 16 Δεκεμβρίου και είχε βγει επτά ώρες αργότερα την ίδια μέρα όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που διέρρευσε) και ότι πριν πάρει στην εκδήλωση υποβλήθηκε σε rapid που ήταν αρνητικό.