Latest News

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο unisex προφυλακτικό [ΕΙΚΟΝΕΣ]


 Ο γυναικολόγος δημιούργησε ένα προφυλακτικό από πολυουρεθάνη που μπορεί να φορεθεί τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ...

 

Το προφυλακτικό Wondaleaf Unisex μπορεί να φορεθεί εσωτερικά ή εξωτερικά από άνδρες και γυναίκες χάρη σε μία κολλώδη αυτοκόλλητη επιφάνεια, που έχει κατά μήκος της μίας πλευράς του προφυλακτικού.

 

Το unisex σχέδιο έχει χαρακτηριστεί από τον γυναικολόγο ως «πρωτιά» σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Μπορεί να στερεωθεί στη βάση του πέους και να φορεθεί εξωτερικά σαν ένα παραδοσιακό προφυλακτικό. Εναλλακτικά, μπορεί να γυρίσει προς τα έξω, να κολλήσει γύρω από τον γυναικείο κόλπο και να εισαχθεί μέσα.

 

Το ίδιο το προφυλακτικό είναι κατασκευασμένο από διαφανή πολυουρεθάνη, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για επιδέσμους σε τραύματα. Το πάχος του υλικού είναι μόλις 0,03 χιλιοστά.

 

Εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο unisex προφυλακτικό

 

Εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο unisex προφυλακτικό

 

Ο Tang, ο οποίος ίδρυσε την Twin Catalyst Sdn Bhd, την εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα της Wondaleaf, σχεδίασε το προφυλακτικό αφού παρατήρησε ότι πολλοί από τους ασθενείς του είχαν πρόβλημα να βρουν επαρκή αντισύλληψη.

 

Ελπίζει ότι το unisex προφυλακτικό θα προσφέρει «καθολική ώθηση χωρίς διακρίσεις» στους χρήστες.

 

«Μέρα με τη μέρα έρχομαι αντιμέτωπος με ασθενείς που υποφέρουν από τις παρενέργειες των μεθόδων αντισύλληψης», είπε ο Τανγκ στο Dezeen.

 

«Θέλουμε πραγματικά να το αλλάξουμε αυτό», πρόσθεσε. «Ίσως παρέχοντας καθολική ενδυνάμωση και ολοκληρωμένη προστασία, το unisex προφυλακτικό Wondaleaf θα μπορέσει να διευρύνει τη συζήτησή μας για αυτό το δίλημμα».

 

Εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο unisex προφυλακτικό

 

Εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο unisex προφυλακτικό

 

 

Το προφυλακτικό unisex σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους χρήστες περισσότερη προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) από ότι τα υπάρχοντα προφυλακτικά, καθώς τα αυτοκόλλητα πτερύγια καλύπτουν μια ευρύτερη επιφάνεια γύρω από τα γεννητικά όργανα.

 

«Το Wondaleaf Unisex Condom είναι ουσιαστικά ένα κανονικό προφυλακτικό με μια επιπλέον ασπίδα, η οποία κολλάει και παρέχει ένα μέσο στερέωσης για το κυρίως μέρος του προφυλακτικού ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις παρακείμενες περιοχές για επιπλέον προστασία», είπε ο Tang.

 

Ο γυναικολόγος ισχυρίζεται επίσης ότι το προφυλακτικό είναι λιγότερο πιθανό να «γλιστρήσει» κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, καθώς είναι κυριολεκτικά κολλημένο στο δέρμα του χρήστη.

 

Τα πρόσθετα οφέλη του προφυλακτικού περιλαμβάνουν την ασφάλεια για άτομα με αλλεργίες στο λάτεξ, καθώς σε αντίθεση με τα περισσότερα προφυλακτικά δεν είναι κατασκευασμένο από αυτό το υλικό.

 

Σύμφωνα με τον Tang, η ανάπτυξη του προφυλακτικού Wondaleaf Unisex αποδείχτηκε πιο περίπλοκη από ό,τι είχε αρχικά θεωρηθεί.

 

Ο σχεδιαστής έπρεπε να σκεφτεί πώς να φτιάξει ένα προφυλακτικό που να είναι ταυτόχρονα εύκολο στην κατασκευή και άνετο για αυτόν που το φοράει.

 

Κάθε πακέτο Wondaleaf περιέχει δύο προφυλακτικά. Αρχικά ήταν διαθέσιμο στο Διαδίκτυο για πελάτες από τη Μαλαισία ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει διεθνώς μετά από περαιτέρω έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

 

Αυτό δεν είναι το πρώτο προϊόν που στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης αντισύλληψης. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ συνδύασαν το λατέξ με το γραφένιο για να δημιουργήσουν ένα «πιο ευχάριστο», προφυλακτικό.