Latest News

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Επερώτηση προς την κυβέρνηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων


 Την καθιέρωση ενός δίκαιου συστήματος για τη φορολόγηση των αναδρομικών που πήραν οι συνταξιούχοι... ζητά με ερώτησή του προς το υπουργείο Οικονομικών, ο βουλευτής της ΝΔ (στην Α’ Πειραιά) Νίκος Μανωλάκος. 

Ρωτά δε τον υπουργό «εάν προτίθεται να διορθώσει τον τρόπο φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων με ενιαία, εφάπαξ φορολόγηση και με δυνατότητα εξόφλησης σε δώδεκα (12) άτοκες δόσεις για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και ισονομίας σε σχέση με παλαιότερη αντιμετώπιση του ίδιου θέματος».

Ο κ. Μανωλάκος στέκεται ιδιαίτερα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περίπου 100 χιλιάδες απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, για τα αναδρομικά 11 μηνών των ετών 2015-16, από παράνομες περικοπές των συντάξεών τους.

Και αφού επισημαίνει την υπερβολική φορολογική επιβάρυνση των αναδρομικών, που γίνεται με την τωρινή απόφαση του υπουργείου και κυμαίνεται από 35% μέχρι και 46%, υπενθυμίζει ότι «στο παρελθόν αντίστοιχες αποδόσεις αναδρομικών φορολογήθηκαν αυτοτελώς με 20%, χωρίς καμία περαιτέρω φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων συνταξιούχων».