Latest News

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

''Μποφόρ'' αντιδράσεων για Σάσα Σταμάτη και μπράβους που διέκοψαν την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου [ΒΙΝΤΕΟ -ΕΙΚΟΝΕΣ]

 



Μποφόρ αντιδράσεων έχει προκαλέσει το επεισόδιο κατά τη διάρκεια παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου, την οποία διέκοψαν κάποιοι ανεβαίνοντας στη σκηνή για ...να διαμαρτυρηθούν.  

 

Η διακοπή φέρεται να έγινε έπειτα από σατιρική αναφορά του Χριστόφορου Ζαραλίκου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της παράστασης «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». 

 

Την παράσταση διέκοψε η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη και δύο άνδρες, ενώ σε ανάρτησή του ο κωμικός έκανε λόγο για «μπράβους». Το περιστατικό καταδίκασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κόμματα της αντιπολίτευσης. 

 

«Στη χώρα που είσαι πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια», έγραψε σε ανάρτησή του ο Χριστόφορος Ζαραλίκος. 

 

 

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media φαίνεται η Σάσα Σταμάτη και δύο άνδρες να ανεβαίνουν στη σκηνή, διακόπτοντας την παράσταση, ενώ η δημοσιογράφος διαμαρτύρονταν. Στη συνέχεια βρέθηκαν στη σκηνή και άνθρωποι του θεάτρου, κατά τα φαινόμενα, ενώ υπήρχαν αντιδράσεις και από το κοινό. 

 

«Όχι, όχι, παιδιά δεν χρειάζεται, σας παρακαλώ. Όχι, σας παρακαλώ… όχι δεν είμαι δικαστής, κάνω παράσταση», ακούγεται να λέει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος απαντώντας σε αυτά που του έλεγαν και σε όσα γίνονταν επί σκηνής, ενώ προσπαθούσε κατά τα φαινόμενα να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα. «Φίλε σε παρακαλώ, εδώ δεν βρίζουμε… Αφού δεν τους τους αρέσει θα βγουν οι άνθρωποι, δεν πειράζει», ακούγεται να λέει σε άλλο σημείο. 

 

 Οργισμένη ανάρτηση και από την Έλενα Ακρίτα για όσα συνέβησαν χθες στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου με πρωταγωνίστρια τη Σάσα Σταμάτη και την παρέα της.

Η δημοσιογράφος αναρωτήθηκε αν θα περάσει αυτόφωρο η παρουσιάστρια μετά το πρωτοφανές περιστατικό ενώ παράλληλα έκανε λόγο για κατάντια.

«Εκεί που καταντήσαμε, θα λέμε «Έλληνας δημοσιογράφος» και θα εννοούμε τον Φουρθιωτη και τη Σταμάτη.
Και θα φταίμε όλοι γι’ αυτό.

Υ. Γ. Αλήθεια η κ. Σταμάτη δεν θα περάσει αυτόφωρο; Το 24ωρο δεν έχει λήξει ακόμα» έγραψε στο Facebook

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

Την οργή της ερμηνεύτριας Τάνιας Τσανακλίδου προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη χθεσινή παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Η τραγουδίστρια σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει, ονόματα έγραψε:

«Ένα τηλεσκουπιδι, μπήκε λέει, με μπράβους σε παράσταση και την διέκοψε. Να δω τι άλλο περιμένουμε να συμβεί για να ξυπνήσουμε και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους»



«Ανεπίτρεπτη κάθε βίαιη παρεμπόδιση» 

 

Το περιστατικό καταδίκασε με ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

 

«Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι», έγραψε στο Twitter, σε ανάρτηση που φαίνεται να αναφέρεται στο συγκεκριμένο περιστατικό, χωρίς να το κατονομάζει. 

 

«Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης  παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας», έγραψε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

 

 

«Σημάδι σήψης και αυταρχισμού» 

 

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για σημάδι τεράστιας σήψης και αυταρχισμού, ενώ επέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού γιατί δεν έχει καταδικάσει, μέχρι στιγμής, το γεγονός. 

 

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν "αγανακτισμένους" σε ρόλο "μπράβου", επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών», επεσήμανε σε ανακοίνωση το ΚΚΕ. 

 

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», ανέφερε ακόμη, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από την ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

 

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο και του ΜέΡΑ25 για το περιστατικό κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης. 

 

«Η προκλητική διακοπή παράστασης του Ζαραλίκου από αυτόκλητη (;) ομάδα “υπερασπιστών Μαρινάκη” με επικεφαλής τηλεπερσόνα δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας Παναγιώταρος για τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της ΧΑ πόσο αναλώσιμοι είναι», ανέφερε το κόμμα σε ανάρτηση στο Twitter. 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας 

 

Ακολούθησε ανακοίνωση και από τον αναπληρωτή τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρολιάκο, ο οποίος υπογράμμισε ότι η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει. 

 

«Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά την διάρκειά της μία παράσταση από “αγανακτισμένους πολίτες” και τηλεπερσόνες», δήλωσε ο κ. Σκουρολιάκος. 

 

Αυτή την εποχή, συνέχισε, ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση «εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο πρωθυπουργός και η υπουργός Πολιτισμού». 

 

«Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Σκουρολιάκος.