Latest News

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Metoo: Στον εισαγγελέα ο 40χρονος ηθοποιός και μουσικός – Καταγγέλθηκε για 4 βιασμούς


 Ένας ακόμη ηθοποιός κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, καθώς συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo

 

Τέσσερις γυναίκες, από τις οποίες οι δύο είναι αδελφές, έχουν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος του για πράξεις που συνιστούν προβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». Πλέον, ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού. 

 

Στις εξηγήσεις που έχει δώσει για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ο ηθοποιός φέρεται να αρνείται τα αδικήματα. Για τον συγκεκριμένο υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο ανοιχτές δικογραφίες. Η πρώτη περιλαμβάνει δύο μηνύσεις που έχουν καταθέσει τρεις γυναίκες και η άλλη μία ακόμη μήνυση σε βάρος του, από γυναίκα ηθοποιό. 

 

Το πιθανότερο είναι να συνενωθούν οι δύο δικογραφίες. Για τη δεύτερη, ο 40χρονος έχει ήδη δώσει εξηγήσεις και πάλι με την ιδιότητα του υπόπτου, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». Οι καταγγελίες των τεσσάρων γυναικών έχουν επιβεβαιωθεί από μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. 

 

Οι μηνύσεις σε βάρος του 

 

Στην κοινή μήνυση που κατέθεσαν τον περασμένο Ιούλιο σε βάρος του 40χρονου, οι δύο αδελφές καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν από τον ηθοποιό όταν ήταν ανήλικες, η μία 15 και η άλλη 14 ετών. 

 

Οι καταγγέλλουσες κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον ηθοποιό το διάστημα 2008-2014. Μάλιστα, η νεαρότερη αναφέρει ότι το 2012 επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, αδυνατώντας να αντέξει άλλο τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον ηθοποιό. 

 

Στην κατάθεση που έδωσε η μία από τις δύο αδελφές, ανέφερε ότι γνώρισε τον ηθοποιό σε παράσταση που συμμετείχε η ίδια, όταν ήταν 15 ετών. 

 

«Τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό. Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά», φέρεται να έχει καταθέσει η γυναίκα, αναφέροντας ότι ο 40χρονος τη βίας πρώτη φορά στο διαμέρισμά του, το καλοκαίρι του 2008. 

 

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε», περιέγραψε, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

 

Η δεύτερη μήνυση σε βάρος του 40χρονου, από γυναίκα ηθοποιό που τον καταγγέλλει για σεξουαλική κακοποίηση, κατατέθηκε επίσης τον περασμένο Ιούλιο. 

 

Η πρώτη φορά, αναφέρει, ήταν τον Απρίλιο του 2014 και η δεύτερη το φθινόπωρο του 2015. «Με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή», περιγράφει στη μήνυσή της τονίζοντας ότι δεν ήταν σε θέση να τον αποτρέψει, καθώς την είχε ακινητοποιήσει με την υπέρτερη σωματική του δύναμη.

 

Η τρίτη μήνυση κατατέθηκε τον Αύγουστο, από 28χρονη που τον κατηγορεί για πράξεις που συνιστούν βιασμό. 

 

Η γυναίκα αναφέρει ότι γνώρισε τον ηθοποιό το 2013 και εκείνος θέλησε να τη βοηθήσει ενόψει εξετάσεων που θα έδινε σε δραματική σχολή. «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγειλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου», περιγράφει στη μήνυσή της. 

 

«Ξαφνικά όμως ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου», αναφέρει ακόμη.