Latest News

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

''Παιδεία δύο ταχυτήτων'' για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς των μαθητών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, καθώς τα παιδιά χάνουν κι άλλες διδακτικές ώρες αντί να έρθουν καθηγητές για την κάλυψη των κενών...
από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 

Ημερομηνία 29/11/2021

Αρ. πρωτ. 5

Προς τον:

κ.ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΜΑΡΑΓΚΟΖΟΓΛΟΥ

Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά


Κοιν.:

1.Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

2. Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή

3. Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων

4.ΜΜΕ



ΘΕΜΑ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΝΕΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι αντί να έρθουν οι καθηγητές κατευθύνσεων χορού και κινηματογράφου, που εκκρεμεί η τοποθέτησή τους στο σχολείο μας εδώ και 3 μήνες, χάνουμε και τον καθηγητή Βιολογίας κ.Στεφανή, για τον οποίο ήρθε απόσπαση άμεσα εκτελεστή από τις 25 Νοεμβρίου 2021, ενώ.η αναπληρώτρια βιολόγος κ.Αρβανίτη, που είχε τοποθετηθεί στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, έχει πλέον τοποθετηθεί σε άλλο σχολείο.


Ζητάμε να μας γνωρίσετε πότε θα έρθει στο σχολείο μας αναπληρωτής καθηγητής για να καλύψει 20 ώρες βιολογίας, μεταξύ των οποίων και ώρες κατεύθυνσης της  Γ Λυκείου -η απώλεια των οποίων συνιστά κατάφωρη αδικία προς την ισότιμη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων. Αφού γνωρίζετε οτι δεν υπάρχει καθηγητής για να καλύπτει αυτές τις διδακτικές ώρες από σήμερα, πως υπογράφετε αυτή τη τροχοπέδη στη μάθηση και στην πρόοδο των παιδιών μας; 


Θεωρούμε απαράδεκτο αντί να καλυφθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στο σχολείο μας, να αυξάνονται! Τα όρια της υπομονής μας έχουν πλέον εξαντληθεί, καθώς βλέπουμε την συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου μας και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

 

Ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΜΑΡΑΓΚΟΖΟΓΛΟΥ.


image.png


Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη έφερε στη Βουλή το ζήτημα των εκπαιδευτικών κενών σε μαθήματα κατεύθυνσης στο Καλλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας που μένουν ακάλυπτα, ενώ διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα της σχολικής χρονιάς 2021-22, με αποτέλεσμα την υπονόμευση της λειτουργίας και του σκοπού του καλλιτεχνικού σχολείου αποστερώντας έτσι από τους μαθητές την πρόσβαση στο εκπαιδευτικό αγαθό, και ζητά από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να απαντήσει στην από 26/11/21 σχετική Επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Η Νίνα Κασιμάτη με την Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε επισυνάπτοντας την ανωτέρω επιστολή, επισημαίνει:

α) τα Καλλιτεχνικά σχολεία είναι δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γενικής εκπαίδευσης που εισήχθησαν ως θεσμός με σκοπό την έμφαση στην καλλιέργεια και τη διδασκαλία των Τεχνών.

β) είναι αδιανόητο κατά τον τρίτο μήνα του σχολικού έτους να σημειώνονται κενά σε καθημερινή βάση σε ειδικότητες κατευθύνσεων απαραίτητων για τη λειτουργία ενός καλλιτεχνικού σχολείου.

γ) η κυβέρνηση υπονομεύει απαραδέκτως τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων εν γένει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά ακόμη και στα Καλλιτεχνικά Σχολεία!

 

Τέλος, καλεί την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  Νίκη Κεραμέως να προβεί σε άμεσες ενέργειες και να ενημερώσει τη Βουλή για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας:

·      Πρόσληψη καθηγητών για την πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών κατεύθυνσης στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Και προκειμένου να μη δημιουργηθούν και στη νέα σχολική χρονιά ανάλογα ζητήματα: 

·      Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την έγκαιρη μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, υποκριτικής κ.α.) και γενικότερα να καλυφθούν τα οργανικά κενά σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

·      Μέχρι να ολοκληρωθεί η μόνιμη πρόσληψη, να καλύπτονται τα κενά του σχολείου με καθηγητές ωρομίσθιους, που οι διαδικασίες πρόσληψης θα ολοκληρώνονται πριν την έναρξη του σχολικού έτους. ​




ΝΙΝΑ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ 

Βουλευτής Β' Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων