Latest News

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Τραγωδία στη Βουλγαρία: Επτά επιζώντες από το πολύνεκρο τροχαίο - Όλοι από την ίδια οικογένεια

 


Συνολικά επτά άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν από το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σε λεωφορείο με τουρίστες κυρίως από τη Βόρεια Μακεδονία, που... σημειώθηκε εχθές στη Βουλγαρία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, όλοι οι επιζώντες ανήκουν στην ίδια οικογένεια. 

 

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φιλίπτσε, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BNT ότι μεταξύ των επτά επιζώντων ήταν ένα 16χρονο κορίτσι. Όπως μεταφέρει το CBS, και οι επτά, δύο γυναίκες και πέντε άνδρες, είναι από την ίδια οικογένεια, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός αφού τους επισκέφθηκε σε νοσοκομείο της Σόφιας όπου νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.

 

Οι επιζώντες «πήδηξαν από τα παράθυρα», είπε η Μάγια Αργκουίροβα, επικεφαλής του κέντρου θεραπείας σοβαρών εγκαυμάτων όπου μεταφέρθηκαν.

 

Ανάμεσα στους επιζώντες, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι ο Λουλζλίμ Σουλειμάνι από το Πρέσεβο της Σερβίας και η αρραβωνιαστικιά του από το Κουμάνοβο, στη Βόρεια Μακεδονία. Λίγες μόλις ώρες πριν το τραγικό δυστύχημα είχαν ανεβάσει φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου κρατούνταν χέρι-χέρι. 

 

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν ένα λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο της δυτικής Βουλγαρίας.

 

Ο αριθμός των θανάτων καθιστά το δυστύχημα το πιο πολύνεκρο στην ιστορία της βαλκανικής αυτής χώρας. Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν το λεωφορείο να έχει καεί ολοσχερώς στη μέση του αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος ήταν βρεγμένος λόγω της βροχής.