Latest News

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

''Καταδρομική'' επίθεση ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο Σχιστό - Τι καταγγέλλει ο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 


«Καταδρομική επίθεση των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ σε συνεργασία με μηχανισμούς της περιφέρειας Αττικής», αργά το βράδυ της Τρίτης στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό που... βρίσκεται αποκλεισμένος από τη δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, καταγγέλλει ο δήμος.

Όπως σημειώνεται από τη δημοτική αρχή, η εντολή δόθηκε προφορικά στις αστυνομικές δυνάμεις από την Εισαγγελέα Πειραιά, μετά από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Αττικής και η επίθεση συνοδεύτηκε με προπηλακισμούς και απειλές για συλλήψεις του αντιδημάρχου καθαριότητας και των εργαζομένων του δήμου που βρίσκονταν στα απορριμματοφόρα, τα οποία είχαν κλείσει την είσοδο του ΣΜΑ.

«Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή οφείλουν να σεβαστούν και να αφουγκραστούν την οργή και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας που για δεκαετίες επωμίστηκε το βάρος των σκουπιδιών. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγώνες μας για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων του δήμου μας αλλά και των κατοίκων του Πειραιά θα συνεχιστούν μ’ ένα και μοναδικό αίτημα. ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ. Διεκδικούμε μια κοινωνικά δίκαιη λύση. Δεν ανεχόμαστε άλλο να είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Σημειώνεται ότι ο ΣΜΑ στο Σχιστό είναι αποκλεισμένος από τις 25 Οκτωβρίου και η δημοτική αρχή που πραγματοποιεί την κατάληψη καταδεικνύει με αυτό τον τρόπο την πλήρη αντίθεσή της στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τη μετατροπή του Σχιστού σε βασικό αποδέκτη των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής.

Η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη η οποία βρέθηκε στο Σχιστό το βράδυ της Τρίτης σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο έγραψε: «Βρίσκομαι στο Σχιστό όπου κατόπιν προφορικής εισαγγελικής εντολής η ΕΛ.ΑΣ. με ΜΑΤ, γερανοφόρα και τριαξονικά έσπασε μέσα στα άγρια μεσάνυχτα τον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στον οποίον ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είχε προβεί με μαζικές κινητοποιήσεις, ως μέσον διαμαρτυρίας και αντίστασης στην επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Περιφέρειας Αττικής να δρομολογήσει στο Σχιστό και στη Φυλή τη λειτουργία εργοστασίων σκουπιδιών (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) για όλη την Αττική - αντί ενός ανά περιφερειακή ενότητα - παραβιάζοντας την αρχή της εγγύτητας και το δικαίωμα των πολιτών της Β’ Πειραιά και της Δυτικής Αττικής στην ποιότητα ζωής και την περιβαλλοντική δημοκρατία.

Και όλα αυτά ενώ ο Χρήστος Βρεττάκος - Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας αναρρώνει από έμφραγμα που υπέστη λόγω της συσσωρευμένης πίεσης από την επίθεση που δέχεται η πόλη. Παρόντες εδώ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και δημαρχεύων Μιλτιάδης Θεόδοτος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κώστας Τσεφαλάς, ο πρόεδρος των εργαζομένων Στέφανος Σαββόπουλος, εργαζόμενοι και ο συμπολίτης μας Χρήστος Καλαφατέλης.

Καταγγέλλω την ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για το μεταμεσονύχτιο σκουπιδοπραξικόπημα της πιτζάμας και αναμένω και απαιτώ από όλες τις διοικήσεις των Δήμων της Αττικής, αντί να σιωπούν και να ξεφορτώνουν εδώ, να αναλάβουν την ευθύνη τους για τα απορρίμματά τους. Και όσοι από αυτούς μας «υποστηρίζουν», να παράσχουν τώρα έμπρακτη και ηχηρή πολιτική αλληλεγγύη. Η υποβάθμιση της ζωής των πολιτών της Β’ Πειραιά δεν είναι δικαίωμά τους».