Latest News

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Πουλούσε κουτάβια πιτ μπουλ που δεν υπήρχαν- Έβγαλε τουλάχιστον 158.000$


Ένας άνδρας έβγαλε τουλάχιστον 158.000 δολάρια πουλώντας κουτάβια πιτ μπουλ στο διαδίκτυο, τα οποία δεν τα ...παρέδωσε ποτέ. 

 

Ο Fonjeck Eric Azoh από το Μέριλαντ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, ενώ πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 158.000 δολαρίων. Επίσης, θα στερηθεί τα 67.000 δολάρια που κατασχέθηκαν από τις αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών. 

 

Ο 42χρονος δήλωσε ένοχος για διαδικτυακή απάτη ενώπιον του δικαστηρίου, τον περασμένο Αύγουστο. Στους αστυνομικούς είχε παραδεχθεί την εμπλοκή του, αλλά είχε υποστηρίξει ότι ήταν ο διαμεσολαβητής και πως κράτησε το 30%, ενώ τα υπόλοιπα τα έστειλε στην Αφρική. 

 

Τουλάχιστον 119 άνθρωποι σε 40 πολιτείες των ΗΠΑ έπεσαν θύματα της απάτης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Η παράνομη δραστηριότητα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και συνεχίστηκε έως τον Οκτώβριο του 2020. 

 

Ο Azoh, σύμφωνα με τις αρχές, διαφήμιζε τα κουτάβια σε διάφορες ιστοσελίδες. Ζητούσε από τα θύματά του να πληρώσουν για τους σκύλους, ενώ στη συνέχεια απαιτούσε περισσότερα χρήματα για «απρόσμενες δαπάνες» για τα ζώα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν. 

 

Τα θύματα πλήρωναν μέσω της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων Walmart2Walmart και ο 42χρονος εισέπραττε τα χρήματα από καταστήματα Walmart. Η έρευνα ξεκίνησε όταν εκπρόσωποι της εταιρείας επικοινώνησαν με τις αρχές, επειδή είχαν υποψίες για ύποπτη οικονομική δραστηριότητα στην Ουάσινγκτον.