Latest News

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Miss France: Αγωγή στα καλλιστεία, για διακρίσεις- Πάνω από 1,70 μ., ανύπαντρες, χωρίς παιδιά οι διαγωνιζόμενες

 


Αντιμέτωπα με αγωγή είναι τα καλλιστεία Miss France, για διακρίσεις σε ό,τι αφορά τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή...στον διαγωνισμό. 

 

Η φεμινιστική οργάνωση Osez le féminisme και τρεις γυναίκες που «κόπηκαν» από τα καλλιστεία έκαναν αγωγή στην εταιρεία Endemol Production. Οι διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία εκτελούν εργασία και για αυτό πρέπει να προστατεύονται από τη νομοθεσία για τα εργασιακά, τονίζει η οργάνωση σε ανακοίνωση. 

 

Οι διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, οικογενειακής κατάστασης ή γενετικών χαρακτηριστικών είναι παράνομες στη Γαλλία. Σύμφωνα με τη φόρμα που συμπληρώνουν οι επίδοξες διαγωνιζόμενες για να κάνουν αίτηση, δεν γίνονται δεκτές υποψήφιες που δεν έχουν ύψος τουλάχιστον 1,70 μ., ή αν έχουν παντρευτεί ή είναι μητέρες. 

 

Επίσης, απορρίπτονται υποψήφιες που φορούν extension, έχουν τατουάζ ή καπνίζουν. Η αίτηση επίσης ζητά το μέγεθος ρούχων και απαιτεί από τις υποψήφιες να μην κάνουν μεγάλες σωματικές αλλαγές μετά την αποδοχή τους στον διαγωνισμό. Η αποτυχία να συμμορφωθούν με αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια πρόστιμο 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. 

 

«Πέρα από την εκμετάλλευση των γυναικών για οικονομικό κέρδος, αυτός ο διαγωνισμός- με τις παραβιάσεις του νόμου για τις οποίες είναι ένοχος- έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία», επεσήμανε η φεμινιστική οργάνωση στην ανακοίνωση. «Είναι πλέον καιρός η Endemol Production να αφαιρέσει όλες τις σεξιστικές ρήτρες από τους κανονισμούς της», τόνισε ακόμη. 

 

Τα Miss France αυτή τη στιγμή τροφοδοτούν τα στερεότυπα που εμποδίζουν την ισότητα, τόνισε η Alyssa Ahrabare, επικεφαλής της οργάνωσης. 

 

«Οι κανονισμοί του διαγωνισμού κάνουν διακρίσεις: οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, ύψος, επιλογές των γυναικών, όλα καθορίζονται από επιταγές μιας άλλης εποχής. Οι υποψήφιες πρέπει να είναι άγαμες και να σέβονται τους κανονισμούς της “κομψότητας”», έγραψε στα social media. «Σταματήστε αυτούς τους σεξιστικούς κανονισμούς!», συμπλήρωσε. 

 

Οι τρεις υποψήφιες, που εμπλέκονται στην αγωγή, απορρίφθηκαν από τα καλλιστεία λόγω της «ηλικίας, του ύψους, για κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα δημοσίως και επειδή έχουν τατουάζ», δήλωσε στο CΝΝ η Ahrabare.