Latest News

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Indian Wells με σπουδαία ανατροπή {ΕΙΚΟΝΑ}

 


Μια θέση στα προημιτελικά του Indian Wells εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς...

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να επικρατήσει του Άλεξ Ντε Μινόρ.

«Νιώθω ότι το σημερινό παιχνίδι είχε να κάνει με το να πιέσω περισσότερο τον εαυτό μου παρά τον αντίπαλο. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που έπρεπε να φτάσω στα όρια και να δείξω ότι είμαι ικανός όταν βρίσκομαι στην κόκκινη ζώνη. Ήταν φανταστικός ο τρόπος που έμεινα στο παιχνίδι. Έπρεπε να περάσω μέσα από αρκετές δυσκολίες για να βρω λύση και τα κατάφερα μέχρι το τέλος του αγώνα», τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Όπως και στην αναμέτρηση με τον Φάμπιο Φονίνι ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε το πρώτο σετ, αλλά τελικά νίκησε με 2-1 (6-7 (3), 7-6 (3), 6-2) έπειτα από 2 ώρες και 44 λεπτά.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και το πρώτο σετ κρίθηκε στο tie break. Ο Ντε Μινόρ πήρε μεγάλο προβάδισμα με 5-0 και το αξιοποίησε κατακτώντας το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο το μεγάλο ντέρμπι συνεχίστηκε, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αυτός που πήρε προβάδισα στο tie break με 4-0 κι έκανε το 1-1. Η ψυχολογία ήταν με το μέρος του Ελληνα πρωταθλητή όπου στο τρίτο σετ ήταν εξαιρετικός και το κατέκτησε με 6-2, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι (Νο36 στον κόσμο).