Latest News

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Βασιλική Μιλλούση για Πετρούνια: «Δε βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης»

 


Για την πολυσυζητημένη δήλωση που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφερόμενος στο ελληνικό #metoo μίλησε η σύζυγός του, Βασιλική Μιλλούση έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε ...στο διαδίκτυο.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… δεν έχω δει κάτι… μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ.

Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει “τα φώτα” πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» είχε πει χαρακτηριστικά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, επιχειρώντας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν να ανασκευάσει τα λεγόμενά του μέσα από το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος ως Έλληνας να τοποθετηθώ και να πω δημόσια συγγνώμη γι’ αυτήν τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου» είπε μεταξύ άλλων.

Βασιλική Μιλλούση: «Πέρασα την πιο δύσκολη ημέρα, μετά τους χαμούς των γονέων μας»

Σε τηλεφωνική σύνδεση με την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, η Βασιλική Μιλλούση, θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά, όχι για να δικαιολογήσει τον σύζυγό της, όπως τόνισε, αλλά για να υπενθυμίσει στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Τονίζοντας ότι και οι δυο βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική διάθεση, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια λαθεμένη διατύπωση, καθώς ο ίδιος έχει αποδείξει με τη στάση του απέναντι στο ελληνικό #metoo και τα θύματα, ποιος είναι και τι πραγματικά πιστεύει.

«Κατ’ αρχήν σε ευχαριστώ που με άκουσες χθες. Δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω για τον Λευτέρη. Με παίρνουν πολλές φορές να το κάνω και δεν μου αρέσει. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει. Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη.

Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση, να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που είσαι κουρασμένος, είναι βράδυ κτλ. Μία τόσο σημαντική ερώτηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #metoo και τη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας», ανέφερε αρχικά η Βασιλική Μιλλούση και πρόσθεσε:

«Απάντησε εντελώς λάθος γιατί άλλα σκεφτόταν από πίσω και άλλα ήθελε να πει. Έχει βγει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει ο Λευτέρης και από αυτό που είναι ως άνθρωπος.

Κατ’ αρχήν ο Λευτέρης όταν έγινε αυτή η ερώτηση, αυτό που ήθελε να διαφυλάξει, επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να το καταρρίψουμε όλοι, είναι απλά επειδή έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, να μην γίνει κατάχρηση αυτού.

Ξεκάθαρα ήταν λάθος η διατύπωση του Λευτέρη. Ο Λευτέρης είναι τρομερά ρομαντικός και αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ενόργανη γυμναστική.

Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι άδικο. Δεν έχει άδικο ο κόσμος με αυτό που βγήκε. Ήθελε να βγάλει ότι “στηρίζω την κακοποίηση και τους βιασμούς”; Πώς θα το έκανε αυτός ένας άνθρωπος; (…) Δεν αμφισβητούσε τα υπαρκτά γεγονότα, ήθελε να προστατεύσει το περιβάλλον του αυτή τη στιγμή. Αυτό εννοούσε.

Ο Λευτέρης και εμείς σαν οικογένεια κλαίγαμε, όταν ακούγαμε τη συνέντευξη της Μαρίας της Πολύζου. Δεν βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης. Όχι αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Είμαι πολύ πολύ στενοχωρημένη. Έχω περάσει την πιο δύσκολη ημέρα, μετά τους χαμούς των γονέων μας».

«Ο Λευτέρης θέλει να απομονωθεί»

Όσον αφορά στη ψυχολογική κατάσταση του Λευτέρη Πετρούνια, η Βασιλική Μιλλούση επισημαίνει: «Όταν είδε τι άρχισε να εξελίσσεται, ήρθε σε άμυνα και πάγωσε.

Δεν το πίστευε αυτό που συνέβη. Θέλει μόνο να απομονωθεί και να κλειστεί στην προστασία του σπιτιού του. Όλοι κάνουμε λάθη. Πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος. Το μέλημά του είναι να είναι σωστός στην κοινωνία».