Latest News

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Σαρλίζ Θερόν -«Να σκεφτούν οι άνθρωποι πέρα από τον εαυτό τους» [ΒΙΝΤΕΟ]


Έκκληση για δικαιότερη διανομή των εμβολίων για τον κορωνοϊό κάνει η Σαρλίζ Θερόν, ζητώντας μεταξύ άλλων από τους ανθρώπους να σκεφτούν πέρα από τον εαυτό τους...

 

Ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων έως το 2022, δεν πρόκειται να επιτευχθεί «αν δεν αρχίσουμε να μοιραζόμαστε κάποια από αυτά τα εμβόλια», τόνισε η ηθοποιός. 


 
Σε ερώτηση για τις πλουσιότερες χώρες, που κατηγορούνται ότι συγκεντρώνουν περισσότερα εμβόλια από αυτά που χρειάζονται για τον πληθυσμό τους, η Θερόν υπογράμμισε ότι πρέπει να εξεταστούν άλλοι τρόποι για να βγουν αρκετά εμβόλια στην αγορά και να φτάσουν στα χέρια των ανθρώπων. «Πιστεύω ότι μία έκτακτη άρση της πατέντας πραγματικά θα ανακούφιζε σε μεγάλο βαθμό», τόνισε. 

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλές χώρες προχωρούν στη χορήγηση της τρίτης δόσης, την ώρα που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Αφρική δεν έχει φτάσει ακόμη το 5%. 

 

«Πρέπει να κάνουμε μια πραγματική συζήτηση για το τι σημαίνει μια ενισχυτική δόση για χώρες που έχουν εμβολιαστεί, απέναντι σε μια ολόκληρη ήπειρο που έχει λιγότερο από 5%.  Πιστεύω ότι ζητάμε από τους ανθρώπους ίσως να σκεφτούν πέρα από τον εαυτό τους, σωστά;», δήλωσε. 


 
«Τι είναι αρκετό σε χώρες όπως η Αμερική και η Βρετανία; Χρειαζόμαστε αυτό το επιπλέον εμβόλιο; Ή είναι πιο έξυπνο για εμάς ίσως να απλώσουμε τα χέρια σε χώρες και να κάνουν περισσότεροι άνθρωποι το πρώτο εμβόλιο;», ήταν μερικά ακόμη από τα ερωτήματα που έθεσε η Σαρλίζ Θερόν.