Latest News

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο «Σπίτι της Άρσης Βαρών» {ΕΙΚΟΝΕΣ}




 Το «Σπίτι της Άρσης Βαρών» μετατρέπεται σε πανεπιστήμιο και στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς...

Πριν λίγες μέρες,  ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ενημερώθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές για την εξέλιξη των εργασιών και στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελο Κότιο, τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή κ. Μάρκο Κούτρα και τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου κα Χαρά Μπράβου, επισκέφθηκε το ολυμπιακό ακίνητο.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί 20 αίθουσες διδασκαλίας και 4 εξοπλισμένα εργαστήρια για τους 1.100 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Παράλληλα προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ περιβάλλοντος χώρου ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης είναι η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπόλοιπων 24.000 τ.μ. που θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ευχαρίστησε θερμά τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, για τη χρηματοδότηση του έργου και τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Η μετατροπή του Σπιτιού της Αρσης Βαρών σε κέντρο εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς σηματοδοτεί μια σειρά αλλαγών στην εικόνα της πόλης. Μαζί με το Κατράκειο που βρίσκεται παραπλεύρως του Πανεπιστημίου,  το Πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαΐδη», το κλειστό Γυμναστήριο και το πολυσήμαντο έργο του ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει μεγάλο μέρος του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και μόρφωσης, ό,τι δηλαδή χρειάζεται μια πόλη σα τη δική μας για να «απογειώσει» από κάθε άποψη τη λειτουργική ταυτότητα της».