Latest News

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Δωροθέα Μερκούρη – Περιγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον Χάρβεϊ Γουάινσταιν

 


Για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν πριν από χρόνια στο πλαίσιο του φεστιβάλ Βενετίας, μίλησε 
η Ελληνοιταλίδα ηθοποιός και μοντέλο Δωροθέα Μερκούρη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Στούντιο 4”  αλλά και για τις ισχυρές συναισθηματικές αντιδράσεις και φοβίες που είχε να αντιμετωπίσει μετά από αυτή την τραυματική εμπειρία.

«Εάν μου κάνεις ένα μασάζ, θα σε βάλω να παίξεις στην ταινία»

«Βρεθήκαμε στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2012. Επειδή, μάλιστα, ξέρει πάρα πολύ καλά πώς να προσεγγίσει κάθε γυναίκα, γνώριζε πάρα πολλά πράγματα για τις ελληνικές ταινίες και τη Μελίνα Μερκούρη. Το σύστημα αυτών των ανθρώπων είναι να σου δίνουν κάτι που δεν περιμένεις. Σε βάζουν σε μία συζήτηση όπου νιώθεις οικειότητα. Βρεθήκαμε σε ένα πάρτι. Ήμουν ακόμα παντρεμένη. Ο άντρας μου δεν ερχόταν σε αυτά. Μας σύστησε ένας άνθρωπος, σαν μεσάζοντας, που είναι ήδη στη φυλακή. Η γραμματέας του Γουάινστιν μου έκλεισε ραντεβού για την επόμενη μέρα το πρωί. Δεν πάει ο νους σου. Γινόταν μια τεράστια ταινία εκείνη την εποχή στην Ιταλία και ήταν παραγωγός. «Εάν μου κάνεις ένα μασάζ, θα σε βάλω να παίξεις στην ταινία», μου είπε. Στην αρχή, εγώ δεν κατάλαβα.

«Μα εσύ είσαι παντρεμένος;» τον ρώτησα. Αυτός ερχόταν κατά πάνω μου και ήταν πολύ κοντά. Τον απομάκρυνα. «Θα είμαι εδώ αρκετές μέρες, θα το σκεφτώ», του είπα. Άρχισε να στριγγλίζει και να μου λέει με ποιες έχει πάει. Άνοιξα την πόρτα και έφυγα. Φοβήθηκα. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα και πολύ μειονεκτικά. Πολύ μικρή, ότι σε εμένα το κάνει αυτό μόνο. Κάνεις πάρα πολύ καιρό μετά να εμπιστευτείς ξανά. Και δεν το είπα πουθενά γιατί ντρεπόμουν, μήπως εγώ ήμουν ντυμένη λάθος… Βγήκα από το ξενοδοχείο και έτρεχα πανικόβλητη», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.