Latest News

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Πειραιάς: Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε διαμέρισμα με 31 κιλά «κοκαΐνης των φτωχών» [ΒΙΝΤΕΟ]

 


Ξεπερνά τις 300.000 ευρώ η αξία της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που κατασχέθηκε μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε σπίτι στον Πειραιά, που... οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων 42 και 37 ετών που κατηγορούνται για διακίνηση shisha στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποίησαν σχετική πληροφόρηση που είχαν για τη δράση του κυκλώματος, το οποίο διακινούσε κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (σ.σ. την επονομαζόμενο «κοκαΐνη των φτωχών) στις πλατείες Αττικής - Βάθη - Κλαυθμώνος - Αγ. Παύλου και Μεταξουργείου. Αφού πρώτα σκιαγράφησαν το «προφίλ» των διακινητών και τους ταυτοποίησαν, προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης σε έφοδο στο διαμέρισμα - αποθήκη ναρκωτικών στον Πειραιά.

Εκεί εντόπισαν έναν 42χρονο να φυλάει και για λογαριασμό του 37χρονου 31 νάιλον συσκευασίες με shisha συνολικού βάρους 31 κιλών και 400 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ. Κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μία ζυγαριά ακριβείας και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, κυρίως σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, με σκοπό την αποκόμιση τεράστιων χρηματικών ποσών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το προσδοκώμενο όφελος εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.