Latest News

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Gabby Petito - FBI: Ο αρραβωνιαστικός χρησιμοποίησε την κάρτα της μετά την εξαφάνιση

 


Το FBI εξέδωσε ομοσπονδιακό ένταλμα σύλληψης για τον αρραβωνιαστικό της Gabby Petito για «χρήση μη εξουσιοδοτημένων συσκευών» μετά το θάνατό της.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 23χρονος Brian Laundrie χρησιμοποίησε τη χρεωστική κάρτα και τον αριθμό PIN για λογαριασμούς που δεν του ανήκαν μεταξύ 30 Αυγούστου και 1ης Σεπτεμβρίου.

 

Το κατηγορητήριο που εκδόθηκε την Τετάρτη από το αμερικανικό δικαστήριο του Γουαιόμινγκ αναφέρει ότι ο Laundrie απέσπασε πάνω από 1.000 δολάρια σε συναλλαγές με χρεωστική κάρτα.

 

«Ενώ αυτό το ένταλμα σύλληψης επιτρέπει στις αρχές επιβολής του νόμου να συλλάβουν τον Laundrie, το FBI και οι συνεργάτες μας σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να ερευνούν τα γεγονότα και τις συνθήκες της δολοφονίας της Petito», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας του FBI, Michael Schneider.

 

Ο δικηγόρος του Laundrie, Steve Bertolino, ανέφερε στο Fox News ότι «το ένταλμα σύλληψης (σχετίζεται) με δραστηριότητες που συνέβησαν μετά το θάνατο της Gabby Petito και δεν σχετίζονται με τον ίδιο τον θάνατό της».

 

Η σορός της Petito βρέθηκε την Κυριακή μέσα σε ένα πάρκο που είχε επισκεφτεί το ζευγάρι.

 

Ο Laundrie παραμένει αγνοούμενος και η οικογένειά του λέει ότι τον είδε τελευταία φορά στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι αρχές τον αναζητούν σε ένα φυσικό καταφύγιο της Φλόριντα.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι ταξίδευε αρκετές εβδομάδες πριν ο 23χρονος Laundrie επιστρέψει στο σπίτι στη Φλόριντα μόνος του με το λευκό βαν τους την 1η Σεπτεμβρίου. Δεν ήρθε σε επαφή με την αστυνομία ή την οικογένεια Petito κατά την επιστροφή του.

 

Η οικογένεια της Petito προχώρησε σε δήλωση εξαφάνισης ημέρες αργότερα. Την Κυριακή, η σορός της 22χρονης βρέθηκε στο εθνικό πάρκο Grand Teton στο Γουιόμινγκ και ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ο θάνατός της ήταν ανθρωποκτονία, αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πώς πέθανε.

 

Η οικογένεια του Laundrie ανέφερε ότι ο 23χρονος χάθηκε το Σαββατοκύριακο. Ισχυρίζονται ότι έφυγε για πεζοπορία και δεν επέστρεψε ποτέ. Θεωρείται «άτομο ενδιαφέροντος» για την εξαφάνιση, ωστόσο είχε αρνηθεί να μιλήσει με τους ανακριτές πριν εξαφανιστεί.

 

Η αναζήτηση του Laundrie επικεντρώθηκε σε ένα φυσικό καταφύγιο έκτασης 24.000 στρεμμάτων κοντά στο σπίτι του στο North Port της Φλόριντα. Η αστυνομία χρησιμοποιεί σκύλους, drone και οχήματα παντός εδάφους για την έρευνα ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές ο εντοπισμός του περιπλέκεται από τη δύσκολη, ελώδη περιοχή.

 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας Laundrie. Οι πράκτορες εθεάθησαν να αφαιρούν πολλά κουτιά από το σπίτι και να ρυμουλκούν ένα ασημένιο Ford Mustang.

 

Ωστόσο, ασαφές παραμένει το τι συνέβη όταν η Petito χάθηκε. Δύο εβδομάδες πριν την εξαφάνισή της, στις 12 Αυγούστου, η αστυνομία στη νότια πόλη Μοάβ της Γιούτα κλήθηκε σε ένα πιθανό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που αφορούσε το ζευγάρι.

 

Η αστυνομία δημοσίευσε πλάνα κάμερας που έδειχναν την 22χρονη να κλαίει και να παραπονιέται για την ψυχική της υγεία στους αξιωματικούς. Είπε επίσης ότι το ζευγάρι μάλωνε συχνά.

 

Οι αξιωματικοί συνέστησαν να διανυκτερεύσουν χωριστά αλλά δεν κατατέθηκε καταγγελία.

 

Η Petito τηλεφώνησε στη μητέρα της τελευταία φορά στις 24 Αυγούστου για να πει ότι φεύγει από τη Γιούτα και κατευθύνεται στην οροσειρά Teton στο Γουαϊόμινγκ, σύμφωνα με τον Rick Stafford, δικηγόρο της οικογένειας.