Latest News

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Ανάρτηση του εγγονού του – «Παππού μου, η Κρήτη μας σε περιμένει»

 


«Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλη την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί»...

Αυτό είναι το μήνυμα του εγγονού του Μίκη ΘεοδωράκηΆγγελου Θεοδωράκη – Παπαγγελίδη, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει ως προς τον τόπο ταφής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει:

«Ο άνθρωπος διένυσε τη πορεία του και της έδωσε και κατάληξη. Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο.»

Λίγο νωρίτερα, σε προηγούμενη δημόσια ανάρτησή του, ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης διεμήνυε ότι «δεν είναι ώρα ακόμα για αυτοπροβολή»

Αναλυτικά:

«Ο παππούς μου ήταν άνθρωπος για όλο τον κόσμο. Αυτό όμως συγχρόνως δε σημαίνει πως δεν είχε και δικούς του, πιο κοντινούς ανθρώπους. Η κάθε οικογένεια έχει τα προσωπικά της και επομένως το προσωπικό της πένθος το οποίο είναι άλλης διάστασης. Οι άνθρωποι που είναι και ήταν κοντά του πρέπει να πενθήσουν μαζί μας και να σεβαστούν το πνεύμα ενότητος που μας δίδαξε ο Μίκης. Δεν είναι ώρα ακόμα για αυτοπροβολή. Εγώ γράφω αυτό το μήνυμα με τρομερή συγκίνηση και ρίγη. Όλοι εσείς που αγαπήσατε το παππού να αγκαλιάσετε την οικογένεια του. Είμαστε άνθρωποι που μεγαλώσαμε πάντα στο πλάι του, στο φώς του, στη σκιά του, στις δύσκολες αλλά και τις πιο λαμπρές του στιγμές και είδαμε όλη την αγάπη σας. Τώρα ένα τεράστιο μέρος και της δικιάς μας ζωής θα κοιμηθεί-ξεκουραστεί με τον αγαπημένο μας παππούλη. Η διακριτικότητα είναι απαραίτητη».

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Πρώτη ανάρτηση με αναφορές σε «τσιμπούρια» και «παράσιτα»

Νωρίτερα το Σάββατο, στην πρώτη της ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έκανε λόγο για «τσιμπούρια» και «βασανιστικά παράσιτα».

«Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια.

Μου ρουφούν το αίμα.

Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου!

Τι να καταφέρουν;

Σήμερα στην τρομερή Κομοτηνή με την Πέγκυ Ζήνα και τον Παναγιώτη Πετράκη.

Νάσαι πάντα καλά λαέ της Κομοτηνής!

Μας εκτόξευσες.

Χείμαρρος τεράστιος πετούσε ο μπαμπάς πάνω από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» κι άπλωνε προστατευτικά τα χέρια του.

Αύριο και μεθαύριο στον ιερό ναό του Ορφέα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Με τον Δημήτρη Μπάση, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Παναγιώτη Πετράκη και την Σαββέρια Μαργιολά.

Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!

Μεθαύριο Δευτέρα στην Ξάνθη την πόλη του αγαπημένου φίλου του μπαμπά Μάνου Χατζιδάκι. Με τον Βασίλη Λέκκα και την Σαββέρια Μαργιολά.

Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!

Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου.

Νάστε καλά άνθρωποι όλης της Οικουμένης!

Με τσιμπούν τα τσιμπούρια.

Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου…

Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου.

Θα εξαφανιστούν.

Βασανιστικά παράσιτα.

Κάνω υπομονή.

Καληνύχτα.

4:30:

Δεν μπορώ να κοιμηθώ στριφογυρνούν όλα γύρω μου και θέλω να σου γράψω τις σκέψεις μου.

Μαργαρίτα μου

Μέχρι να κοιμηθώ δεν μπορούσα να ησυχάσω με όλο αυτό που σου έχει συμβεί. Το σκέφτηκα πολύ καλά και θέλω να σου πω ότι αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια. Σου εύχομαι να σε βοηθήσει ο θεός και ο μπαμπά σου να βρεθεί εκεί που επιθυμείς εσύ και τα εγγόνια του. Σ’ αγαπώ πολύ και είμαι δίπλα σου.

5:41:

Σ´ ευχαριστώ πολύ. Τώρα με κατάλαβες τελείως. Τώρα με νοιώθεις.»