Latest News

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΠΑΛ Πειραιά: Σε «λουκέτο» οδηγούνται 8 τμήματα

 


Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε η ΕΛΜΕ Πειραιά, κατηγορώντας τους ότι οδηγούν 8 τμήματα των ΕΠΑΛ του Πειραιά... σε κλείσιμο.

Ανάμεσα σε αυτά είναι το ΕΠΑΛ Αίγινας (δεν υπάρχει άλλο ΕΠΑΛ στην Αίγινα), 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά (10 μαθητές), ΕΠΑΛ Αγ. Ι. Ρέντη και το Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος. Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους μαθητές 8 τμημάτων της Γ’ Λευκείου των ΕΠΑΛ να μετακινηθούν σε άλλη ειδικότητα ή σε άλλο σχολείο.

«Η μεθόδευση για το κλείσιμο των τμημάτων προκαλεί οργή! Όλες αυτές τις μέρες, οι μαθητές και τα σχολεία περίμεναν την έγκριση των τμημάτων. Την τελευταία μέρα, ζητήθηκε η μετακίνησή τους σε άλλη ειδικότητα ή σε άλλο σχολείο, εκβιαστικά, για να μην μπορούν να αντιδράσουν, με την απειλή ότι αν δε το δεχτούν, θα μείνουν φέτος “στον αέρα”!» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Τέλος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «τα 8 τμήματα “κόβονται”, συνεπώς, στοχευμένα, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τους».