Latest News

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Έπιασαν δουλειά 67 σχολικές καθαρίστριες στο Κερατσίνι

 


Έπιασαν δουλειά από σήμερα 67 σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας για το διδακτικό έτος2021-2022.

Ειδικότερα,, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, 

"σήμερα (01/09) το πρωί, ενόψει του ξεκινήματος του σχολικού έτους, έφθασαν στα σχολεία οι νέες σχολικές καθαρίστριες. Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν σημαντική προσφορά στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, προκήρυξε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής, όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του Υπουργείου. Η απόφασή μας είναι να μην μείνουν τα σχολεία μας χωρίς καθαριότητα  διότι αποτελεί προτεραιότητά μας και όχι κόστος, η ενίσχυση της σχολικής κοινότητας.

 Η Δημοτική Αρχή, δεν χρησιμοποίησε δίωρες και τρίωρες συμβάσεις για την καθαριότητα των σχολείων. Αντίθετα, προχώρησε στην προκήρυξη 67 θέσεων σχολικών καθαριστριών με πλήρη απασχόληση για το διδακτικό έτος 2021-2022 καλύπτοντας με ίδιους πόρους τη διαφορά από το ποσό που καλύπτει το υπουργείο. 

 Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας, επιτελούν ένα σημαντικό έργο για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών,  ιδιαίτερα εν μέσω συνθηκών πανδημίας Covid-19. Ακόμη οι περισσότερες απ’ αυτές  καλύπτουν  τις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου εδώ και χρόνια μέσω των σχολικών επιτροπών. Γνωρίζουμε ότι ακόμη και τώρα οι ανάγκες καθαριότητας δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμη εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα και με  ασφαλείς συνθήκες.  

 Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να πάρει υπόψη του την αγωνία γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών και να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να προασπίσει και να βελτιώσει περαιτέρω τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων. 

Από την πλευρά του ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα μάχεται και θα πράττει ότι είναι δυνατόν για να μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση".