Latest News

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ο 31χρονος που έκανε «all in» στο YouTube και τώρα βγάζει 6 εκατ. δολάρια το χρόνο


 Αφού έσπασε το όριο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων το 2019, το ετήσιο εισόδημά του το 2020 έφτασε τα 5,1 εκατομμύρια δολάρια. Πλέον, ο Γκράχαμ Στέφαν υπολογίζεται ότι θα βγάλει φέτος περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια...

 

Περπατώντας στο σπίτι του Γκράχαμ Στέφαν στο Λας Βέγκας, το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς είναι ένα τεράστιο ενυδρείο εξοπλισμένο με φώτα και πολύχρωμα όμορφα ψάρια. Πρόκειται για ένα ενυδρείο 45.000 δολαρίων και είναι μάλλον ενδεικτικό της οικονομικής κατάστασης του γνωστού YouTuber. 

 

Γκράχαμ Στέφαν: O 31χρονος που έκανε «all in» στο YouTube και τώρα βγάζει 6 εκατ. δολάρια το χρόνο
Το ενυδρείο του Γκράχαμ Στέφαν - Πηγή: CNBC, Beatriz Bajuelos Castillo.

 

Από το 2019, η ζωή του Στέφαν άλλαξε τελείως όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το real estate και να ασχοληθεί με την παραγωγή περιεχομένου στο YouTube. Πλέον διαθέτει πέντε κανάλια στη γνωστή πλατφόρμα ενώ ο φόρτος εργασίας του έχει γίνει τόσο έντονος που προσέλαβε όχι έναν, αλλά δύο υπαλλήλους.

 

Μέσα στις κοσμογονικές αλλαγές στη ζωή του Στέφαν τα τελευταία χρόνια είναι και η μετακόμισή του από το Λος Άντζελες στο Λας Βέγκας σε ένα τεράστιο σπίτι αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Όλες αυτές οι ανέσεις ενδεχομένως δε θα είχαν προκύψει ποτέ αν δεν έπαιρνε την κρίσιμη απόφαση να ασχοληθεί πλήρως με το YouTube. Η ζωή του Στέφαν επικεντρώνεται πλέον στη δημιουργία περιεχομένου και όπως αναφέρει επιτρέπει στον εαυτό του να απολαύσει την επιτυχία του.

 

Το πέρασμα στο YouTube

 

Ο Στέφαν αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά του ως κτηματομεσίτης στον όμιλο «Oppenheim» για συγκεκριμένους λόγους. Ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτήν του την απόφαση, ήταν ότι είχε συνειδητοποιήσει πως ο χρόνος και η προσπάθεια που κατέβαλε για να πουλήσει σπίτια θα μπορούσε να δαπανηθεί καλύτερα στο κανάλι του στο YouTube.

 

«Αυτό ήταν το σημείο που αποφάσισα να πάω "all in" στο YouTube» αναφέρει μιλώντας στο CNBC. 

 

Γκράχαμ Στέφαν: O 31χρονος που έκανε «all in» στο YouTube και τώρα βγάζει 6 εκατ. δολάρια το χρόνο
Ο Γκράχαμ Στέφαν δουλεύει μαζί με συνεργάτη του - Πηγή: CNBC, Beatriz Bajuelos Castillo.

 

Όταν πήρε την απόφαση να γίνει επαγγελματίας YouTuber, το 2019, το κανάλι του αριθμούσε περίπου 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές και αναμενόταν να βγάλει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια από το YouTube για πρώτη φορά. Τώρα, το κύριο κανάλι του έχει περίπου 3,5 εκατομμύρια συνδρομητές. Στις αρχές Ιουλίου, ο Στέφαν είχε ήδη κερδίσει 1,42 εκατομμύρια δολάρια για το 2021 από διαφημιστικά έσοδα από τα διάφορα κανάλια που έχει. 

 

Η αύξηση των εσόδων του δεν οφείλεται μόνο στον χρόνο που αφιερώνει στην εν λόγω πλατφόρμα, αλλά και στην αλλαγή του τύπου του περιεχομένου που κάνει. Παρόλο που ο Στέφαν έγινε δημοφιλής κάνοντας βίντεο που μιλούσαν για τις επενδύσεις και κέρδη από ακίνητα, έχει στρέψει πλέον την προσοχή του στην ανάλυση ειδήσεων και εξηγεί περίπλοκα οικονομικά θέματα.

 

Με το βλέμμα στο μέλλον

 

Ο Στέφαν είναι πιο απασχολημένος και πιο επιτυχημένος από ποτέ, αλλά έχει απόλυτη επίγνωση ότι η καριέρα του στο YouTube τον οδηγεί σε «αχαρτογράφητα νερά». «Ποτέ δεν ξέραμε πραγματικά πως είναι να βγάζεις χρήματα από το YouTube» αναφέρει και τονίζει σε κάθε περίπτωση ότι δεν έχει πλέον κάποιον εισοδηματικό στόχο για το μέλλον.

 

Αντ' αυτού όνειρό του είναι τώρα να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τροχόσπιτο. Μέχρι τότε, ωστόσο, θέλει να συνεχίσει να επικεντρώνεται στο YouTube για να αυξάνει την επωνυμία του. «Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό θα διαρκέσει. Δεν έχω ιδέα πού μπορεί να πάει όλο αυτό» λέει. «Είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό, αλλά δεν έχω ιδέα πώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται».