Latest News

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Euro 2020: Στον τελικό για πρώτη φορά η Αγγλία: Πέταξε εκτός την Δανία – Ραντεβού την Κυριακή με την Ιταλία


Αγγλία και Ιταλία θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό του Euro 2020 της ερχόμενης Κυριακής στο Γουέμπλεϊ...

Τα «Τρία Λιοντάρια» κατάφεραν να μην λυγίσουν από το άγχος και με ένα γκολ στην παράταση από τον Χάρι Κέιν λύγισαν την μαχητική Δανία για να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Euro.

Η Δανία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Προηγήθηκε με την εκτέλεση-αριστούργημα του Ντάμσγκααρντ (30΄), είχε τον Σμάιχελ σε εξαιρετική κατάσταση και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Λίγα λεπτά μετά, το ματς έφερε στα ίσια η Αγγλία με το τέρμα ωστόσο να χρεώνεται ως αυτογκόλ στον αρχηγό Κιάερ των Δανών.

Ο επίλογος ωστόσο γράφτηκε στην παράταση με την εκτέλεση πέναλτι από τον Χάρι Κέιν, τον οποίο νίκησε ο Δανός κίπερ Κάσπερ Σμάιχελ αλλά στην επαναφορά του ο Άγγλος επιθετικός έκανε το 2-1 κι έβαλε φωτιά στο Γουέμπλεϊ.

Μάλιστα, αυτό ήταν το 10ο γκολ του Κέιν σε μεγάλα τουρνουά ( Euro, Mundial), φτάνοντας στην σχετική λίστα τον Γκάρι Λίνεκερ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Σο, Μάουντ (95′ Φόντεν), Ράις, Φίλιπς (95′ Χέντερσον), Στέρλινγκ, Σάκα (69′ Γκρίλις, 106′ Τρίπιερ), Κέιν

Δανία (Κάσπερ Γιούμλαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79′ Αντερσεν), Βέστεργκααρντ, Κιάερ, Μέλε, Στρίγκερ-Λάρσεν (67′ Βας), Ντιλέινι, Χόιμπιεργκ, Μπρέθγουεϊτ, Ντάμσγκααρντ (67′ Πόουλσεν), Ντόλμπεργκ (67′ Νόργκαρντ).