Latest News

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Ένας διαφορετικός…πόλεμος συμμοριών! Μαϊμούδες λύνουν τις διαφορές τους στο κέντρο πόλης [ΒΙΝΤΕΟ]


Ένα ασυνήθιστο περιστατικό βίωσαν οι κάτοικοι της πόλης Λοπ Μπουρί στην Ταϊλάνδη, όταν εκατοντάδες μαϊμούδες συγκεντρώθηκαν για σε κεντρικό δρόμο για να… λύσουν τις διαφορές τους. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι άγριοι πίθηκοι είχαν σχηματίσει δυο αντίπαλες ομάδες και άρχισαν να «τσακώνονται» μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων οδηγών, θυμίζοντας σκηνή από την ταινία φαντασίας ο «Πλανήτης των Πιθήκων».

Σύμφωνα με τους κατοίκους της συγκεκριμένης πόλης, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τις μαϊμούδες για τις οποίες διοργανώνουν και ετήσιο φεστιβάλ γνωστό και ως “Μπουφές της Μαϊμούς”, ο λόγος της διαμάχης ήταν η τροφή.

Οι πίθηκοι συνήθως τρέφονται καλά από τους επισκέπτες αλλά τα μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε έλλειψη τροφής για τα ζώα στην πόλη της κεντρικής Ταϊλάνδης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο οι δυο αντίπαλες «μαϊμουδο-συμμορίες» συγκούονται στην πολυσύχναστη διασταύρωση, την ώρα που τρομοκρατημένοι οδηγοί περίμενουν στα αυτοκίνητά τους για περισσότερο από τέσσερα λεπτά.

Η μια από τις συμμορίες πιστεύεται ότι έχει ως έδρα τους χώρους ενός αρχαίου ναού – ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο όπου οι ντόπιοι τις ταΐζουν – ενώ η άλλη προέρχεται από έναν εγκαταλελειμμένο κινηματογράφο.

Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει προγράμματα μαζικής στείρωσης προκειμένου να ελέγξουν τον αριθμό των πιθήκων, όμως η πανδημία τους χάλασε τα σχέδια.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Supakarn Kaewchot: «Οι πίθηκοι έχουν συνηθίσει να τρέφονται από τους τουρίστες, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό δεν έρχονται στην πόλη λόγω των μέτρων με αποτέλεσμα τα ζώα να έχουν γίνει πιο επιθετικά, «πολεμώντας» μέχρι και τους ανθρώπους για να επιβιώσουν. Εισβάλλουν σε κτίρια και αναγκάζουν τους ντόπιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».