Latest News

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Πύρρος Δήμας για Ιακωβίδη: «Μεγάλες οι ευθύνες μου, με συγχωρείς Θοδωρή» {ΕΙΚΟΝΕΣ}


 «Συγγνώμη» ζητά από τον Θοδωρή Ιακωβίδη, που με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον επαγγελματικό αθλητισμό, ο Πύρρος Δήμας ...κορυφαίος Έλληνας αρσιβαρίστας και πρώην πρόεδρος και νυν γραμματέας της ομοσπονδίας άρσης βαρών.

Συγκλονιστικό «αντίο» με λυγμούς

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ξέσπασε σε λυγμούς, μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του, στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στο αντίο του στο άθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα (φαινομενικά) καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω».

Τέλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και τον στήριξαν, υπογραμμίζοντας πως ήταν το κίνητρο του για να συνεχίζει να μάχεται τα τελευταία χρόνια.

«Δεν θέλω να εκλάβουν τη συναισθηματική μου φόρτιση ως επαιτεία»

Μιλώντας  ο Θοδωρής Ιακωβίδης ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να εκληφθεί η φόρτισή του ως επαιτεία.

«Το ενδιαφέρον είναι συγκινητικό. Ξαφνικά οι σελίδες μου στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με “ακολούθους“. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους. Έμαθα ότι και στον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν μία εκστρατεία για να βρεθούν χρήματα ώστε να συνεχίσω για το Παρίσι. Θέλω να τους ευχαριστήσω αλλά τη συναισθηματική μου φόρτιση δεν θέλω να την εκλάβουν ως επαιτεία. Εάν μαζευτούν χρήματα ας δοθούν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Θέλω να πάρει μπροστά ο κρατικός μηχανισμός και να στηρίξει παιδιά όπως εγώ. Για εμένα το κέρδος είναι ότι πήρα μηνύματα από πολλά νέα παιδιά που μου είπαν ότι με θαυμάζουν. Ένα από αυτά εάν αρχίσει αθλητισμό αυτό αποτελεί το κέρδος μου»,

Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει την απόφασή του για απόσυρση από την άρση βαρών, «εάν αλλάξουν οι συνθήκες και μπορώ να κάνω ανθρώπινα προπόνηση». 

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για την Πολιτεία οι δηλώσεις Ιακωβίδη

«Ντροπή για την Πολιτεία» χαρακτήρισε ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, τα όσα είπε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης «για την παντελή απουσία στήριξης», για την «έλλειψη δυνατότητας να πληρώσει το φυσιοθεραπευτή του» και την έλλειψη «οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης».

Τόνισε παράλληλα πως είναι ο δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, «που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας».

«Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο», σημειώνει.

«Είναι ντροπή για την Πολιτεία όσα είπε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης για την παντελή απουσία στήριξης. Είναι ντροπή ένας αθλητής αυτού του βεληνεκούς και αυτού του επιπέδου να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το φυσιοθεραπευτή του, να μην έχει οικονομική ενίσχυση και στήριξη, να είναι και να νιώθει μόνος.

Ένας αθλητής που τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή την εθνική ομάδα της άρσης βαρών, ανακοινώνει το τέλος της λαμπρής αθλητικής διαδρομής του.

Δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό μας Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας. Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο.

Γι’ αυτούς τους αθλητές, γι’ αυτούς τους ανθρώπους είμαστε περήφανοι.

Για τη σημερινή κατάθεση ψυχής ο Θεόδωρος Ιακωβίδης μας είχε προετοιμάσει με αυτά που είπε στην ΕΡΤ και στο Γιώργο Καπουτζίδη λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων:

“Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα από το κράτος τους, τους παρέχει τα πάντα, έχουν τη δουλειά τους, έχουν λυμένο το βιοποριστικό, εγώ αναγκάζομαι να αφήνω την προπόνηση στη μέση και να πηγαίνω να βγάλω το μεροκάματο“.»