Latest News

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Τραγωδία στη Σομαλία: Νεκροί ποδοσφαιριστές σε βομβιστική επίθεση {ΒΙΝΤΕΟ}

 


Τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστές σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σε έκρηξη την Παρασκευή στο λιμάνι Κισμάγιο της νότιας Σομαλίας...επιβεβαίωσε ένας αστυνομικός.


Ο Μοχάμεντ Γκιουλέντ Χασάν, αναπληρωτής διοικητής των περιφερειακών αστυνομικών δυνάμεων της Τζουμπαλάντ, δήλωσε στην VOA Somali ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα τοποθετημένη σε λεωφορείο που μετέφερε τοπική ομάδα ποδοσφαίρου.



Η βόμβα «προφανώς τοποθετήθηκε στο λεωφορείο που μετέφερε νεαρούς παίκτες για να παρακολουθήσουν ένα τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο άνοιξε στην πόλη. Πέντε από αυτούς σκοτώθηκαν και άλλοι 12 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Χασάν.



«Επιβεβαιώσαμε πέντε θανάτους και τουλάχιστον 12 είναι τραυματίες. Υπάρχουν και αγνοούμενοι», ήταν τα λόγια του ο ανώτατου αξιωματούχου της σομαλικής αστυνομίας, Άχμεντ Φάραχ στο Reuters.



Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ο διοικητής της αστυνομίας και ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Αμπντουλάχι επέρριψε την ευθύνη στη σομαλική μαχητική ομάδα αλ-Σαμπάμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα.



Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο. Η επίθεση σημειώθηκε μια μέρα μετά τη συνεδρίαση της πολιτειακής συνέλευσης του Jubaland στο Κισμάγιο και την εκλογή τεσσάρων μελών του ανώτερου κοινοβουλίου της χώρας.