Latest News

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί αγώνες: Στον τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς, απέκλεισε τον Τιαφόε

 


Στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά τένις προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Τόκιο, αποκλείοντας τον Φράνσις Τιαφόε με ...2-0 σετ. 

 

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας πήρε «ρεβάνς» από τον Αμερικανό αντίπαλό του, για τον αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, πριν από λίγες εβδομάδες. 

 

Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ενώ κατέκτησε το δεύτερο με 6-4 και πλέον περιμένει στον τρίτο γύρο τον νικητή της αναμέτρησης Ούγκο Ιμπέρ- Μιομίρ Κετσμάνοβιτς. 

 

«Ήταν μία καλή εμφάνιση. Κατάφερα και ήμουν συγκεντρωμένος από το τέλος του αγώνα. Το επίπεδο συγκέντρωσης ήταν υψηλό και αυτό σίγουρα έδωσε μεγάλο αβαντάζ σήμερα», δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα του. «Είμαι χαρούμενος που κατάφερα και βρήκα λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα υπήρξε μέσα στο γήπεδο και η επίδοση ήταν πολύ κοντά στο να είναι εξαιρετική», συμπλήρωσε. 

 

 

Ο Γκιώνης βρέθηκε έναν πόντο μακριά από την πρόκριση 

 

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι κόντρα στον Γιουνγκσίκ Τζέουνγκ- Νο10 του ταμπλό- αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στους «16» των Ολυμπιακών αγώνων στο πινγκ πονγκ. 

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 4-3 σετ από τον Νοτιοκορεάτη σε έναν αγώνα που διήρκεσε 88 λεπτά και έφτασε έναν πόντο από την πρόκριση, καθώς είχε έξι match points στο πέμπτο game και δύο στο έβδομο. 

 

Ο Γκιώνης έκανε το 1-0 (11-7), στο δεύτερο game πήρε προβάδισμα, αλλά ο αντίπαλός του «απάντησε» και ισοφάρισε (11-8), αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε και πήρε το τρίτο game με 11-8. 

 

Στον τέταρτο game, ο Νοτιοκορεάτης ανέτρεψε το προβάδισμα του Έλληνα και προηγήθηκε με 10-8, αλλά ο Γκιώνης και εκεί βρήκε απαντήσεις και πήρε το game κάνοντας το 3-1. Η εικόνα ανατράπηκε στο πέμπτο game, το οποίο κατέκτησε ο Νοτιοκορεάτης με 12-10, έπειτα από ένα σερί 8-0, κάτι που φάνηκε να επηρεάζει τον Γκιώνη, ο οποίος έχασε το έκτο με 11-6. 

 

Στο έβδομο και καθοριστικό game ο Γκιώνης επανήλθε, πήρε προβάδισμα με 4-1 και 5-2, αλλά ο Ζέουνγκ «απάντησε» και έφτασε στο 8-6. Αν και ο Έλληνας κατάφερε να πάει το ματς στο 10-10, τελικά ο αντίπαλός του είχε όλες τις απαντήσεις και με 14-12 τελείωσε το ματς και πήρε την πρόκριση.